Evenimentul Zilei > Actualitate > Bicicletele se închiriază pe semnătură digitală
Bicicletele se închiriază pe semnătură digitală

Bicicletele se închiriază pe semnătură digitală

Bucureştenii vor umple din nou, peste câteva zile, pistele pentru biciclişti din parcuri.

Mai multe centre au anunţat deschiderea unui nou sezon pentru închirieri. Centrul "I Love Velo", care are patru puncte de închiriere în Bucureşti (două în Parcul Herăstrău, unul în Parcul Tineretului şi unul în parcul Izvor), se va deschide pe 7 aprilie.
"Centrele au fost modernizate şi vom inaugura un nou sistem de închiriere. Buletinul nu va mai rămâne la punctul de unde se ia bicicleta, ci va fi scanat, iar clientul va da o semnătură digitală", a declarat, pentru EVZ, Elena Bufnilă, reprezentanta Green Revolution.
Şase puncte de închiriere are centrul Cicloteque, amplasate în parcurile Tineretului, Drumul Taberei, Titan şi Herăstrău, la Facultatea de Drept şi la Piaţa Romană.
Centre conectate
Noutatea lor este că bicicleta care a fost închiriată dintr- un punct poate fi returnată în altul, centrele fiind conectate între ele. O bicicletă poate fi închiriată pe bază de abonament şi, în acest caz, o oră costă doi lei.
A doua variantă de închiriere este cea test, preţul fiind de 10 lei pe oră. Biciclete de tip Mountain Bike puteţi închiria şi de la CarpatBike. Costă 15 euro pe zi, cu tot cu lanţ, încuietoare şi cască. Trebuie însă să le rezervaţi cu una – două zile înainte.
PENTRU PASIONAŢI
Trasee dificile şi tabere de cicloturism
În Capitală sunt şi centre care oferă dispozitive specializate. "Bate şaua" este unul dintre ele şi se află pe Şos. Iancului, la nr. 100. Pe lângă închirieri, în oferta lor se găsesc şi tabere de cicloturism: "Noi închiriem doar biciclete din categoriile Mountain Bike, cross sau tandem. Preţurile variază între 40 lei pe zi – fără cască şi alte accesorii – şi 100 lei pe zi, pentru Mountain Bike mai dotate, sau pentru cele tandem", spune Geo, reprezentantul "Bate şaua".
Pentru tabere de cicloturism, Geo precizează că preţurile diferă în funcţie de numărul de zile, dar şi de complexitatea programului.
Pe lângă închirieri, la "Bate Şaua" poţi învăţa să mergi pe bicicletă. Cursurile sunt pentru adulţi, pachetul are patru şedinţe şi costă 240 de lei.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News