Evenimentul Zilei > International > Berlinul minte cu nerușinare. Carantina dură, justificată de un raport fals
Berlinul minte cu nerușinare. Carantina dură, justificată de un raport fals

Berlinul minte cu nerușinare. Carantina dură, justificată de un raport fals

Nu vă mai mirați că teoriile conspirației s întind ca focul. Autoritățile mint cu nerușinare în probleme importante. Ultimul exemplu cine din Germania Angelei Merkel.

Berlinul minte cu nerușinare ca să își manipuleaze cetățenii.

Raportul secret care a justificat măsurile stricte de izolare  era plin de cifre umflate și previziuni apocaliptice, scrie ziarul italian Il Giornale

Documentul, comandat în numele Ministerului de Interne german și semnat de un grup de experți,  estima un milion de morți și șapte din zece germani infectați cu virusul SARS-Cov-2.


Viața de pe Pământ a început pe Marte. Teorie șocantă a savanților


O exagerare de proporții.  La un an de la izbucnirea pandemiei, Germania are astăzi aproape 63 de mii de morți și 2,29 milioane de infectați.

Berlinul minte cu nerușinare

Mai grav, se pare că documentul ar fi fost dramatizat în mod deliberat la cererea lui Seehofer.

Bomba a fost lansată de săptămânalul Die Welt, care vorbește, de exemplu, despre o corespondență internă amplă între politicieni și oamenii de știință.  Aceasta  viza dramatizarea amenințării  cu scopul de a  convinge opinia publică să accepte măsurile stricte de izolare.

Totul ar fi început în martie anul trecut. S-ar fi creat atunci un consiliu între reprezentanții unor universități și institute germane și reprezentanți ai politicienilor.

E menționat, de pildă, numele lui Markus Kerber, subsecretar de interne și omul de încredere al ministrului Seehofer. Pe 19 martie, Kerber a scris un mesaj interlocutorilor săi. Le-a explicat că ministerul dorește să creeze „o platformă de cercetare ad hoc”.

Scopul acestui organism era de a planifica pașii următori. Cu alte cuvinte,  alegerea  „măsurilor preventive și represive” pentru a bloca răspândirea virusului.


Putin se răzbună! Televiziunea Russia 1 îi scoate ochii lui Navalnîi cu peria de toaletă


Kerber le-ar fi cerut chiar interlocutorilor săi – profesori și cercetători – numerele de telefon private. Și-a justificat cererea prin faptul că nimeni nu știa „cât timp vor funcționa în mod fiabil rețelele.

Mai târziu, Ministerul avea să dicteze chiar și linia pe care oamenii de știință trebuiau  să o urmeze. În câteva zile, au și  început să apară mesaje alarmiste  în mass-media.„Mulți bolnavi grav vor fi duși la spital, dar vor fi respinși și trimiși să moară acasă”).

Berlinul minte cu nerușinare, „E un precedent periculos”

Pe scurt, stratrgia din spatele acestei  mișcări ar fi fost cât se poate de clară, S-a dorit să se  insufle o  frică sănătoasă pentru a justifica măsurile dure luate de autorități.

„Riscăm să ne confruntăm cu un caz care, dacă este confirmat, ar putea avea repercusiuni grave asupra guvernului german. De asemenea, ar putea să servească drept un precedent periculos pentru alte țări”, scriu jurnaliștii italieni de la Il Giornale.

Pandemia a devenit sindemie! Un tsunami de noi amenințări