Beneficiile porumbului fiert. De ce este bine să îl consumi și câte calorii are

Beneficiile porumbului fiert. De ce este bine să îl consumi și câte calorii are Sursa: Arhiva EVZ

Porumbul fiert este la mare căutare, în special vara, iar specialiștii au declarat că acesta are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Este o sursă bogată de minerale sau vitamine și are foarte puține calorii.

Porumbul fiert se prepară foarte ușor și are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Specialiștii spun că el conține numeroși nutrienți și că are un gust delicios. Datorită profilului său nutritiv impresionant, majoritatea oamenilor pot beneficia de consumul de porumb integral și porumb dulce ca parte a unei diete echilibrate.

El este un aliment natural fără gluten și poate fi consumat de cei care evită glutenul. Pe de altă parte, produsele prelucrate din porumb pot să nu fie foarte nutritive, deoarece uleiul rafinat, siropul și chipsurile pierd fibre benefice și alți nutrienți în timpul producției. Specialiștii spun că produsele din comerț conțin sare, zahăr sau grăsimi.

Câte calorii are porumbul

Cu toate astea, porumbul preparat corect are o serie de beneficii pentru sănătate și puține calorii.

Ne puteți urmări și pe Google News

O cană (164 de grame) de porumb fiert dulce conține:

Calorii: 177 de calorii

Carbohidrați: 41 de grame

Sursa: Pixabay

Proteine: 5,4 grame

Grăsime: 2,1 grame

Fibre: 4,6 grame

Vitamina C: 17% din valoarea zilnică DZR

Tiamina (vitamina B1): 24% din DZR

Folat (vitamina B9): 19% din DZR

Magneziu: 11% din DZR

Potasiu: 10% din DZR

Beneficiile porumbului fiert

Porumbul conține o serie de compuși vegetali bioactivi, dintre care unii vă pot îmbunătăți sănătatea. De fapt, potrivit studiilor, porumbul are cantități mai mari de antioxidanți decât multe alte cereale obișnuite Acid ferulic.

Acesta este unul dintre principalii antioxidanți ai polifenolilor din porumb, care conține cantități mai mari din acesta decât alte boabe de cereale, cum ar fi grâul, ovăzul și orezul. Antociani.

Această familie de pigmenți antioxidanți este responsabilă de culoarea soiurilor de porumb albastru, violet și roșu. Zeaxantina. Numit după numele științific al porumbului (Zea mays), zeaxantina este unul dintre cele mai frecvente carotenoide vegetale.

La om, aceasta a fost legată de îmbunătățirea sănătății ochilor. Luteina. Unul dintre principalii carotenoizi din porumb, luteina servește ca antioxidant, protejându-vă ochii de daunele oxidative produse de lumina albastră. Acidul fitic. Acest antioxidant vă poate afecta absorbția mineralelor dietetice, cum ar fi zincul și fierul, potrivit potrivit Radio Simplu.