Evenimentul Zilei > Actualitate > Becali şi Vadim, influenţă zero în Parlamentul European
Becali şi Vadim, influenţă zero în Parlamentul European

Becali şi Vadim, influenţă zero în Parlamentul European

George Becali şi Corneliu Vadim Tudor sunt europarlamentarii români a căror influenţă la nivelul Parlamentului European este cosiderată egală cu zero. Aceste concluzii se regăsesc într-un studiu al Institutului European pentru Democraţie Participativă - Qvorum, citat de Agerpres.

Conform documentului, cei doi sunt „europarlamentari care practic nu exercită niciun fel de influenţă". De altfel, săptămâna trecută, întrebat cum e să fie coleg cu George Becali şi Corneliu Vadim Tudor, europarlamentarul democrat-liberal Traian Ungureanu a spus: "Cum să fie? Rar", precizând că aceştia nu prea dau prin Parlamentul European.
Ironic, dar însuşi Traian Ungureanu figurează, în studiul citat mai sus, printre aleşii cu un grad redus de influenţă, alături de Claudiu Tănăsescu (PSD).
Potrivit studiului anual "Europarlamentarii la Raport: Cum ne reprezintă în Europa?", cei mai influenţi europarlamentari români sunt Marian Jean Marinescu (PDL/PPE), Adina Vălean (PNL/ALDE), Renate Weber (PNL/ALDE), Rovana Plumb (PSD/S&D), Adriana Ţicău (PSD/S&D), Monica Macovei (PDL/PPE).
Severin, lăsat pe dinafară
În acordarea calificativelor s-a ţinut cont funcţiile deţinute în PE, de numărul de rapoarte şi de avize obţinute (şi gradul de impact al acestora), precum şi de prezidarea, organizarea sau participarea la reuniuni internaţionale la nivel înalt. Documentul precizează că monitorizarea a urmărit "să ia în considerare şi calitatea activităţilor parlamentare, nu numai cantitatea. „În acest fel, se doreşte stimularea implicării eurodeputaţilor români în activităţi cu influenţă (precum redactarea de rapoarte) şi descurajarea excesului de activităţi secundare, al căror efect este mai degrabă unul propagandistic (precum discursurile lipsite de substanţă)".
Europarlamentarul Adrian Severin, al cărui nume a fost implicat recent într-un scandal privind un presupus trafic de influenţă, nu a intrat la măsurătoare, studiul precizând că trebuie mai întâi să se clarifice dacă acuzaţiile ce i se aduc sunt adevărate.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: