Evenimentul Zilei > Actualitate > VIDEO. Bătaia tradiţională din Ruginoasa a băgat în spital patru oameni. VEZI de ce se bat cu bâte şi pietre
VIDEO. Bătaia tradiţională din Ruginoasa a băgat în spital patru oameni. VEZI de ce se bat cu bâte şi pietre

VIDEO. Bătaia tradiţională din Ruginoasa a băgat în spital patru oameni. VEZI de ce se bat cu bâte şi pietre

"Delenii" şi "Vălenii", cele două tabere care se bat în fiecare an la Ruginoasa înainte de venirea Anului Nou, au ieşit şi astăzi în stradă, cu bâte şi pietre.

Un tânăr este internat în stare gravă, iar alte trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Iaşi, Mihai Cojocariu, la confruntare au asistat în jur de o mie de persoane.
Se bat pentru fetele nemăritate
Tinerii au purtat căşti metalice şi piei de oaie pe cap, pentru atenuarea loviturilor. Bătălia are loc în fiecare an şi are ca scop stabilirea ierarhiei în comună. Câştigătorii au dreptul de a organiza balurile din comună şi au prioritate la fetele nemăritate. O confruntare sângeroasă a avut loc în 2007, soldată cu şase dosare penale, iar 20 de persoane au fost amendate.
Mihai Cojocariu a declarat, pentru Realitatea TV, că această confruntare este voinţa comunităţii locale şi că participanţii cunosc riscurile la care se expun. În urmă cu două zile, în cadrul unei discuţii cu localnicii, jandarmii au propus ca aceştia să renunţe la bâte în cadrul confruntării, însă aceştia au refuzat categoric.
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/pZ9Z2N1waVk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>