Evenimentul Zilei > Actualitate > Băsescu cheamă echipa lui Boc la Cotroceni
Băsescu cheamă echipa lui Boc la Cotroceni

Băsescu cheamă echipa lui Boc la Cotroceni

Guvernanţii sunt chemaţi mâine la Cotroceni pentru consultări cu preşedintele Traian Băsescu. Printre subiectele de discuţie se va afla şi cel al concedierilor din sistemul bugetar.

"Temele consultării sunt următoarele: Reducerea cheltuielilor publice în administraţia publică centrală şi locală; Reducerea cheltuielilor sociale printr-o mai bună ţintire a beneficiarilor sistemului de protecţie socială; Creşterea nivelului de absorbţie a fondurilor comunitare; legislaţia achiziţiilor publice; Proiectul de revizuire a Constituţiei; Procesul de descentralizare", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei, difuzat astăzi.
Întâlnirea va avea loc la ora 14.00 şi a fost anunţată încă de săptămâna trecută de şeful statului.
"Nu am văzut concedieri în sistemul bugetar, m-am uitat pe statistici", spunea Traian Băsescu, în emsiunea "Naşul" de la B1 Tv, în care a criticat activitatea PDL la guvernare.
Preşedintele mai declara că România are şansa să iasă mai sănătoasă din criza economică, dacă Guvernul reuşeşte să ducă la îndeplinire obiectivele de reducere a cheltuielilor bugetare.
Concedieri iminente în sistemul bugetar
"Mi se pare inadmisibil ca în 2011, când terminăm actualul acord cu FMI, să luăm alt credit să plătim salarii şi pensii. Ar trebui, în primul rând, să nu ne mai creştem cheltuielile bugetare", a arătat şeful statului, care a chemat mâine Guvernul la consultări, la Cotroceni, pe tema disponibilizărilor din sistemul bugetar. Înaintea acestor discuţii, Guvernul se va reuni, astăzi, în şedinţă.
Andreea Paul Vass, consiliera pe probleme economice a premierului Emil Boc, afirmă într-un interviu acordat ziarului Gândul, că din sectorul public ar trebui să mai daţi afară aproximativ 75.000 de oameni. O estimare mult mai mare vine din partea consilierului BNR, Lucian Croitoru, care, în emsiunea "După 20 de ani" de la Pro Tv, a declarat că numărul concedierilor despre care vorbeşte Ministerul Finanţelor se ridică la 100.000.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: