Băsescu: Ne preocupă situaţia din Ucraina, vor mai fi reuniuni de lucru pe această temă

Băsescu: Ne preocupă situaţia din Ucraina, vor mai fi reuniuni de lucru pe această temă

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, astăzi, în cartea de condoleanţe deschisă la sediul Ambasadei Ucrainei în România în memoria victimelor. Șeful statului a subliniat că România este preocupată de situaţia din ţara vecină, motiv pentru care vor mai fi şedinţe de lucru convocate la Palatul Cotroceni pe această temă.

"Problema Ucrainei ne preocupă pentru că avem 640 de kilometri de frontieră cu Ucraina şi nu au fost două, au fost trei şi or să mai fie", a spus Traian Băsescu, la ieşirea din sediul ambasadei, întrebat care sunt riscurile majore pentru România, în contextul în care la sfârşitul săptămânii trecute au avut loc două şedinţe de lucru la Palatul Cotroceni pe tema situaţiei din Ucraina. Cât priveşte situaţia românilor aflaţi pe teritoriul ucrainean, Băsescu a afirmat că problema importantă este să se revină le dreptul de a utiliza limba română.

"Deocamdată sunt într-o situaţie bună, adică nu sunt angrenaţi în conflicte, problema este să se revină la dreptul de a utiliza limba română, pentru că numai aşa Ucraina va reuşi să stea unită, dacă minorităţile vor avea respectul cuvenit din partea Puterii. Inclusiv minoritatea rusă trebuie să aibă dreptul să se exprime în limba maternă", a spus Traian Băsescu.

La intrarea în sediul Ambasadei Kievului, Băsescu a fost întâmpinat de ambasadorul ucrainean la Bucureşti, Teofil Bauer. Înainte de a semna în cartea de condoleanţe, şeful statului român a aprins o candelă în faţa sediului misiunii diplomatice, loc unde de-a lungul acestor zile au fost aprinse lumânări şi aduse flori în memoria celor care au murit în urma conflictelor violente din Ucraina. CITIȚI ȘI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • UPDATE. MEDVEDEV contestă legimititatea noii PUTERI din UCRAINA
  • CRIZA din Ucraina. Kremlinul critică decizia parlamentului ucrainean de a abroga legea privind limbile minorităților
  • UPDATE. Ucraina are PREȘEDINTE interimar, ales de Parlament. Timoșenko refuză funcția de premier interimar | VIDEO
  • Preşedintele demis, protestarii încă în stradă. Ucraina are un viitor incert