Judecătorul John Koeltl a respins argumentele invocate de MTA, precizând că mesajul campaniei este protejat de Primul Amendament  al Constituției americane, care apără dreptul la libertatea discursului. În plus, reclame asemănătoare au fost deja expuse pe mijloacele de tranport în comun din Chicago și San Francisco fără consecinețele de care se teme MTA.

Reclama prezintă un bărbat, cu capul și fața acoperite de o eșarfă, într-o postură amenințătoare, alături de un citat dintr-un clip muzical atribuit grupului palestinian Hamas. ”uciderea evreilor este misiunea care ne înalață până la Allah”. „Acesta este războiul său. Al tău care e?”, mai scrie în reclama cu pricina.

Judecătorul a mai precizat că, deși a tratat cu atenție temerile aduse în discuție de MTA, a ajuns la concluzia că reprezentanții autorității de trasnport în comun subestimează nivelul de toleranță al new-yorkezilor și exagerează potențialul impact al reclamei.

 Potrivit BBC, organizația American Freedom Defense Initiative este condusă de controversata bloggeriță și activistă Pamela Geller.