„Dacă ministrul de finanţe nu-şi va ţine cuvântul, cu siguranţă vor fi proteste, mai rele decât cele care au fost zilele acestea”, a avertizat preşedintelui Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, Sebastian Oprescu.
Acesta a adăugat că 20-25.000 de angajaţi ar putea să beneficieze de stimulente.
"Modul de acordare îl vom stabili în comisie, astfel încât să nu mai apară deficienţe în sistem. Este posibil să beneficieze de stimulente 20.000, 25.000 din cei 30.000 de angajaţi, toţi cei care se vor încadra, astfel încât să nu mai apară deficienţe, unii să ia 100 de milioane de lei şi alţii un milion", a subliniat în această dimineaţă Oprescu.
Potrivit preşedintelui ANAF, Sorin Blejnar,  în prezent se poartă negocieri cu sindicatele, pentru a se stabili cum vor evalua angajaţii ministerului, pentru a stabili cine merită stimulente şi cât.
"Va fi o comisie mixtă: angajaţi ai Ministerului de Finanţe, ai sindicaliştilor şi ai ANAF", a explicat Blejnar.
Noi negocieri
De la ora 11.30 a avut loc, la Ministrul Muncii, întâlnirea dintre ministrul de resort, Ioan Botiş, şi sindicaliştii din administraţia publică. Principalele teme de discuţie au fost proiectul Legii-cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice şi proiectul Legii privind aplicarea în anul 2011 a Legii-cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.
La negocieri au participat reprezentanţii salariaţiilor Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Inspecţiei Muncii, Agenţiei Naţionale pentru Prestaţii Sociale, Casei Naţionale de Pensii şi alte Drepturi de Asigurări Sociale, Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Organismelor intermediare regionale pentru Programul operaţional sectorial pentru dezvoltarea resurselor umane.
Miercuri, angajaţi ai Ministerului de Finanţe au întrerupt lucrul, nemulţumiţi că nu şi-au primit stimulentele. La o zi de la declanşarea protestului spontan, ministrul de finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, a dat asigurări că oamenii vor primi stimulentele pe luna august chiar săptămâna viitoare, cu o singură condiţie: să se întoarcă la muncă.
Revolta angajaţilor Ministerului Finanţelor a durat două zile, dar a reuşit să pună pe jar zeci de mii de bugetari. De unde a pornit acest protest şi cât de spontan a fost?