Acțiunile a două bănci olandeze, ING și ABN Amro, precum şi titlurile grupului bancar austriac Raiffeisen Bank International (RBI), au scăzut marți din cauza articolelor care le incriminează. 

Reţeaua internaţională de jurnalişti de investigaţie OCCRP a scos la iveală informații bombă despre tranzacţii în valoare de peste 470 miliarde de dolari, care ar fi fost trimise prin intermediul a 1,3 milioane transferuri bancare de la 233.000 de companii.

În acest caz, procurorii anti-corupție din Austria au demarat o anchetă și analizează acuzațiile de spălare de bani

Grupul bancar Raiffeisen Bank International, ale cărui acţiuni înregistrau o scădere de 13,9% în jurul orei 13:50 GMT, a precizat că "nu are informaţii referitoare la o plângere împotriva sa vizând spălarea de bani. RBI ia în serios acuzaţiile din media şi deruleză o anchetă internă", potrivit unui comunicat de presă a instituției financiare, informează Agerpres.ro.

În Olanda, revista Groene Amsterdammer, parte a reţelei OCCRP, susţine că băncile olandeze ING, ABN Amro şi Rabobank au facilitat tranzacţii incorecte în valoare de mai multe sute de milioane de euro. În jurul orei 13:50 GMT acţiunile ABN Amro înregistrau o scădere de 1,9% iar titlurile ING era în scădere cu 2,8%.