Unicredit va deschide în luna iulie primul ghişeu bancar pentru imigranţi, la Treviso (Italia), relatează oggitreviso.it . Funcţionarii bancari vor fi, în primul rând, cunoscători de limbi străine.

Străinii care au contracte de muncă pe o perioadă determinată pot avea acces la credite. Cu ideea unui ghişeu ad hoc pentru străini a cochetat şi o altă bancă, la sfârşitul anilor 90, dar nu a concretizat-o.
 
Imigranţii au, de regulă, dificultăţi în instaurarea unui raport de durată cu lumea bancară, dar ei sunt noii protagonişti ai pieţei economice şi ai pieţei muncii. Pentru a lansa proiectul, este posibil ca Unicredit să colaboreze cu agenţiile de plasament, care cunosc fenomenul imigraţional şi care au cu muncitorii străini un raport cvasi-cotidian şi consolidat.

Filialele vor avea puncte de acces la internet, iar clienţii vor putea naviga pe site-ul băncii pentru diversele operaţiuni, sub îndrumarea personalului agenţiei. Materialul informativ stă la dispoziţia clienţilor în limbile ţărilor de origine.

(13:40)