Avocata lui Clotilde Armand, plătită din bani publici pentru a pierde procesele pe bandă rulantă

Avocata lui Clotilde Armand, plătită din bani publici pentru a pierde procesele pe bandă rulantă

Avocata lui Clotilde Armand are contracte generoase plătite din bani publici. Până în iunie, Georgiana Trandafir a încasat, potrivit unui răspuns pentru SpotMedia.ro, 83.000 de lei pentru litigiile cu Romprest, majoritar pierdute.

Potrivit spotmedia.ro., Georgiana Trandafir are un tarif remarcabil de 470/lei fără TVA pe oră, cel mai mare dintre cele pe care le plătește PS1 pentru servicii juridice. Altfel spus, avocata pare cumva abonată pe la primării, pe bani publici, cum ar fi la Constanța și Brașov.

În legătură cu procesele de la Sectorul 1, Bucureşti: ori sa nu este capabilă să o îndrume juridic inteligent și eficient pe Clotilde Armand, ori dna primar nu o ascultă, scrie sursa menţionată.

Luni de zile Clotilde Armand a vândut iluzii: anulăm, nu plătim, mafia, șantaj, nu cedăm

Dar faptul că avocata Trandafir a susținut în postări publice pe Facebook aberația contractului nul cu Romprest nu este chiar încurajator pentru client. A construit o imagine de amazoană după care mulți români tânjesc după plecarea dnei Kovesi la EPO. Și luni de zile nu a făcut nimic tocmai în direcția promisă. A avut și stare de alertă, are și împuternicirea Consiliului Local. Și? Concret, ce a obținut? Foarte probabil, fără o acțiune de reziliere inteligentă, care nu se arată, se îndreaptă spre un dezastru financiar din bani publici, scrie Ioana Ene Dogioiu pe Spotmedia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Primăria Braşov, reprezentată pe bani grei tot de Gabriela Trandafir

Primaria Braşov este reprezentată de avocata adusă pe bani grei de către primarul Allen Coliban, respectiv Gabriela Trandafir, scrie News Bv. Mai mult, diferenţa între avocaţi este că P&P tot câştigă cu plata unor cheltuieli de judecată de 2.000 de lei, iar Coliban a dispus până la această oră plăţi de vreo 24.000 de euro (470 de lei pe oră plus TVA)!  Că deh, obrazul subțire al primarului USR cu cheltuială din bani publici se ține.

Trebuie spus faptul că, la cererea consilierilor locali, care i-au cerut socoteală primarului pentru plata unei avocate care tot pierde procesele, Trandafir a venit să prezinte „devizul” de ore lucrate.

Avocate şoveşte şi mai tare: Le-a spus consilierilor că și timpul petrecut cu ei le va fi facturat

„Nu este deontologic să dai șanse ci să vezi dacă un client are sau nu argumente. În cazul nostru, avem argumente. Argumentele noastre pentru reziliere le-am prezentat când ați votat ca autoritatea deliberativă încetarea contractului, urmând ca autoritatea executivă să transmită notificarea de reziliere, ceea ce s-a și întâmplat. Instanța a suspendat hotărârea de Consiliu Local. Notificarea, care este actul specific între părți nu este suspendată”,a spus Trandafir în plenul ședinței.

„Orice persoană, dacă vede că după patru luni un avocat îi pierde toate procesele, se gândește la ruperea colaborării”

În replică, consilierul local Marius Potea, și el avocat de profesie, i-a răspuns că toate argumentele prezentate de avocată nu l-au convins nici pe el şi, din păcate pentru municipalitate, nici pe judecători.

Tribunalul Covasna a respins o nouă cerere a Primăriei în dosarul prin care s-a dispus suspendarea HCL de reziliere a contractului cu P&P:

„Respinge cererea formulată de petentul-pârâtul CONSILIUL LOCAL al MUNICIPIULUI BRAŞOV, în contradictoriu cu intimata-reclamantă SC P&P SRL, de lămurire a dispozitivului sentinţei civile nr. 653 din 28 iunie 2021 pronunţată de Tribunalul Covasna în dosarul cu nr. de mai sus. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, cerere ce se va depune la Tribunalul Covasna. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, mai spune newsbv.ro.