Evenimentul Zilei > Actualitate > Clotilde Armand a pierdut procesul cu Romprest. Primarul sectorului 1 ceruse acces în contabilitatea companiei
Clotilde Armand a pierdut procesul cu Romprest. Primarul sectorului 1 ceruse acces în contabilitatea companiei

Clotilde Armand a pierdut procesul cu Romprest. Primarul sectorului 1 ceruse acces în contabilitatea companiei

Tribunalul București a respins cererea primarului Sectorului 1 Clotilde Armand de a accesa și controla contabilitatea Romprest pentru a vedea ce cheltuieli și profit are compania.

În cererea de chemare în judecată, Primarul sectorului 1 a solicitat obligarea companiei Romprest la verificarea tuturor documentelor și informațiilor pentru verificarea nivelurilor cheltuielilor nete, aferente pentru presatarea serviciului, afecernte perioadei iulie 2008-aprilie 2012, dar fără a se limita la urmatoarele documente: balanțe lunare de verificare, bilanțurile contabile, cu dovada înregistrării la autoritatea fiscal, situațiile financiare anuale și raportările anuale, împreună cu opinia auditorului și registrul anual.

După cum reiese de pe portalul instantelor de judecată, cererea cu care a fost investita instanta a fost respinsa prin Hotarârea 2024 din 23.07.2021.

Admite excepţia lipsei calităţii Primarului Sectorului 1 de reprezentant al Consiliului Sectorului 1. Anulează cererea de chemare în judecată formulată în numele Consiliul local Sector 1 pentru lipsa calităţii de reprezentant.

Hotararea instantei de judecata nu vizeaza decat cererea cu care a fost investita, iar prin aceasta pronuntare nu a fost obtinut in instanta dreptul de control cerut, care face obiectul chemarii in judecata inaintate de catre reclamanti.

Sentinta in acest dosar este favorabila Compania Romprest Service SA.

Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamanţilor Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti şi Primarul Sectorului 1. Respinge acţiunea formulată de reclamanţii Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti şi Primarul Sectorului 1 pentru lipsa calităţii procesuale active. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare”, este decizia instanței.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News