Steliştii – suporteri, jucători, oficiali, patron – s-au dat în stambă la meciurile cu Rapid, cu FC Copenha ga şi cu CFR Cluj, afişând, scandând sau făcând diverse gesturi cu iz rasist şi xenofob, iar acum, după ce cazurile au ajuns la urechile celor de la UEFA, nu mai ştiu pe unde să scoată cămaşa. LSR (n.r. – Liga Suporterilor Rapidişti) şi CNCD (n.r. – Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării) au trimis memorii la UEFA privind manifestările rasiste ale „militarilor”, iar ungurul Marton Esterhazy, observatorul partidei Steaua – FC Copenhaga, a notat în raport că „roş-albaştrii” s-au bucurat pentru victorie scandând versuri anti-ţigani.
Toate aceste dovezi i-ar putea „îngropa” pe „roş-albaştri”, care au cir cum stanţe agra vante, deoarece au mai fost sancţionaţi de forul de la Nyon de două ori din acelaşi motiv: în 2005, după jocul cu Shelbourne, fiindcă fanii au imitat zgomotele făcute de maimuţe, şi în 2009, după partida cu Ujpest, când s-a afişat un banner cu caracter şovin.
„Depinde cum vor fi încadraţi”
Cristian Bivolaru, observator UEFA, i-a avertizat pe stelişti că forul european nu se joacă. „Nu ştiu ce documente au ajuns la UEFA, nici ce a scris acel observator în raport după Steaua – FC Copenhaga, de aceea nu pot să spun că «roş-albaştrii» vor primi sancţiunea aia sau ailaltă. Depinde foarte mult cum vor fi şi încadraţi, dacă vor fi judecaţi. Dacă vor fi consideraţi recidivişti, se vor alege, în cel mai bun caz, cu o amendă zdravănă. Am văzut şi scrisoarea lui Platini. Cred că a venit la solicitarea federaţiei noastre, pentru că autoritatea comisiilor este în impas după măsurile blânde pe care le-au luat. E greu de crezut că echipa va fi exclusă din Europa, mai întâi se dau ca pedepse meciuri cu porţile închise sau la o anumită distanţă. Dar cei de la Steaua trebuie să termine cu astfel de gesturi. Cei de la UEFA sunt oameni serioşi şi dau sancţiuni aspre”, ne-a declarat ieri Cristian Bivolaru.
2 suspendări pentru rasism a mai primit Steaua din partea UEFA
„Dacă vor fi încadraţi ca recidivişti, cei de la Steaua riscă, în cel mai bun caz, o amendă zdravănă.”
CRISTIAN BIVOLARU, observator UEFA
Gigi vede „forţe oculte”
Gigi Becali, patronul Stelei şi, totodată, un personaj care a avut multe derapaje cu tentă rasistă, şovină şi homofobă, a simţit pericolul şi ieri, pentru a doua oară în numai o săptămână, a ţinut să spună public „îi iubesc pe homosexuali”. În aceeaşi cheie poate fi interpretată şi „oferta” pentru zambianul Tembo, de la Astra, la doar câteva zile după ce spusese că „negrul nu se potriveşte la Steaua”.
Tot ieri, Gigi a lansat un atac la adresa lui Csaba Asztaloş, preşedintele CNCD, spunând că „face parte din forţele oculte care vor răul Stelei”. Dumitru Dragomir i-a ţinut isonul lui Gigi, afirmând că va cere Guvernului să-l demită pe Asztalos din fruntea CNCD.
CITIŢI ŞI:

  • Gigi Becali, despre Csaba Asztalos: „Face parte din forţele oculte care vor răul Stelei”
  • AVERTISMENT: „Steaua poate fi exclusă din Europa pentru rasism!”
  • MM continuă războiul cu rapidiştii: „N-au cântat ei că a ajuns Cupa la ţigani?”
  • SCANDALOS: Galeria Stelei a cinstit memoria unui criminal care a ucis 24 de ţigani!