Evenimentul Zilei > Actualitate > Autostrada Transilvania avansează
Autostrada Transilvania avansează

Autostrada Transilvania avansează

Alexandru Nazare, ministrul transporturilor, a transmis că se aşteaptă ca la sfârşitul anului să fie inauguraţi primii 18 kilometri din tronsonul 3C Suplacu de Barcău – Borş, informează ziuadecj.realitatea.net.

Nazare s-a întâlnit cu ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, căruia i-a solicitat să ceară companiei Bechtel să grăbească lucrările. Ministerul Transporturilor are în pregătire şi licitaţia pentru continuarea lucrărilor pe tronsonul Gilău – Mihăieşti.
“Mă aştept ca după negocierile reuşite de anul trecut, prin care am reuşit să deblocăm acest proiect, să văd constructorul Bechtel lucrând cu motoarele turate la maxim, pentru a recupera întârzierile de pe tronsonul 3C Suplacu de Barcău – Borş. Sper ca la sfârşitul acestui an să deschidem circulaţiei împreună cu Excelenţa Sa, domnul ambasador Gitenstein, primii 18 kilometri finalizaţi din acest tronson”, a transmis Nazare.
Conform contractului, Bechtel are obligaţia de a finaliza anul acesta 23 km din acest tronson. Între timp, Ministerul Transporturilor continuă procedura de licitaţie pentru a angaja o nouă companie care să execute lucrările pe cei 8,7 km între Gilău şi Mihăieşti. Procedura ar urma să se deschidă în 21 martie.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.