Câţiva poliţişti locali din Schaerbeek au povestit că locuitorii din această zonă privesc poliţiştii cu suspiciune, de acea e puţin probabil ca aceştia să reclame autorităţilor eventualele nereguli din cartier, chiar dacă nu au simpatii jihadiste, informează Daily Mail.

“Sincer, nu am fost surprins”, a declarat o poliţistă care a dorit să rămână anonimă.  “Nimeni nu ia în serios ce se întâmplă în această zonă. În fiecare zi arestăm infractori, iar următoarea zi ei sunt din nou pe străzi”.

"Schaerbeek nu a intrat în atenţia poliţiştilor, făcând din acea zonă un loc de ascunzătoare ideal pentru jihadişti", a povestit aceasta.

Aceştia susţin că au cerut de nenumărate ori ajutor autorităţilor belgiene însă nu s-a întâmplat nimic.

“Lipsa de respect pentru poliţie şi pentru Belgia în comunităţile multurale înseamnă că celulele teroriste pot opera fără a risca să fie dezvăluite”, a adăugat aceasta.

Deşi Molenbeek şi-a făcut o reputaţie ca fiind un cuib al islamiştilor radicalizaţi, Scaerbeek a intrat în atenţia autorităţilor în urma atentatelor de la Bruxelles. La doar câteva ore după exploziile care au ucis 34 de persoane şi au rănit peste 200, poliţia a găsit o bombă, arme chimice şi un steag ISIS într-un apartament din zonă.

Tot atunci, ofiţerii de poliţie au declarat că există suspiciunea că doi terorişti implicaţi în atacurile de la Paris se ascund în acea zonă.