Evenimentul Zilei > Actualitate > VEZI ce pregătește autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal
VEZI ce pregătește autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

VEZI ce pregătește autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) ia în calcul posibilitatea ca în cazul constatării prelucrărilor de date cu caracter personal în contradicție cu prevederile legale din Legea nr. 677/2001 să oblige operatorii sancționați să își informeze clienții/beneficiarii de motivele și obiectul sancțiunii.

În ceea ce privește modalitatea de informare a acestora, Autoritatea Națională de Supraveghere ia în calcul modelul Autorității omoloage din Franța (CNIL) care în urma sancționării Google Inc. cu o amendă de 150.000 Eur a mai dispus operatorului în cauză să publice pe site-ul propriu www.google.fr un comunicat de presă în acest sens pentru 48 de ore.
Reprezentanții Autorității Naționale de Supraveghere ne-au declarat că acest demers se află în stadiu de proiect la nivelul instituției, nefiind un proiect aflat încă în dezbatere publică, însă ne-au precizat că această informare publică a operatorilor sancționați să fie dispusă dacă și după ce instanțele de judecată nu au dispus, prin hotărâri irevocabile, anularea proceselor-verbale de sancționare aplicate operatorilor de date cu caracter personal.