Evenimentul Zilei > Social > Autobuzele „GABRIELA FIREA”, încă un RATEU de zile mari! Zeci de persoane EVACUATE
Autobuzele „GABRIELA FIREA”, încă un RATEU de zile mari! Zeci de persoane EVACUATE

Autobuzele „GABRIELA FIREA”, încă un RATEU de zile mari! Zeci de persoane EVACUATE

În luna iunie, Gabriela Firea a semnat împreună cu managerul general al Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi, Serdar Gorguc, contractul prin care Primăria Capitalei intenționa să achiziţioneze 400 de autobuze noi Euro 6. Prețul plătit de Primăria Municipiului București pentru un autobuz este de 250.000 euro

“Astăzi 21.12.2018, orele 08:30 Arcul de Triumf, un OTOKAR de pe linia 783 s-a stricat. Deci, a rezistat eroic doar 20 de zile, având în vedere că a fost pus în circulație de nou, începând cu 01.12.2018”, ne-a spus Valer Ciobănescu, președintele Sindicatului Șoferilor din RATB.

Zeci de călători au fost evacuați dintr-un autobuz, după ce instalația de încălzire s-a stricat, iar autobuzul a fost inundat de apă clocotită.

Autobuzul circula pe ruta 783, între Piața Unirii și aeroportul Otopeni.

Un alt autobuz Otokar, care circula pe ruta 335, era tras pe dreapta, joi seara, în apropierea Arcului de Triumf, după ce a făcut pană.

Evenimentul zilei a scris ieri despre problemele autobuzelor turcești. “Da, autobuzele turceşti circulă, vai steaua lor! Au început să aibă şi probleme la sistemul de direcţie… E de tot râsul. Mercedesurile sunt net superioare şi după 10 ani, cât au acum, faţă de un Otokar nou. În afara faptului că sunt noi şi bine legate acum, nimic nu funcţionează cum trebuie. Să vedem după doi ani. Atât le dau, nu 10 ani… O să vedeţi…”, ne-a declarat Valer Ciobănescu.