Evenimentul Zilei > Actualitate > Au transformat o BISERICĂ într-un SKATE PARK. Rezultatul e FABULOS | GALERIE FOTO
Au transformat o BISERICĂ într-un SKATE PARK. Rezultatul e FABULOS | GALERIE FOTO

Au transformat o BISERICĂ într-un SKATE PARK. Rezultatul e FABULOS | GALERIE FOTO

O biserică abandonată din orașul spaniol llanera a fost transformată în skatepark de un grup de skateri, iar artistul Okuda San Miguel a decorat interiorul cu picturi geometrice spectaculoase.

Numita Kaos Temple, fosta biserică nu mai funcționa ca atare de mai bine de un secol, iar de curând acesta a devenit una dintre cele mai cunoscute comunități de skating din lume.

Proiectată de arhitectul austriac Manuel del Busto, biserica a fost inițial parte a unei proprietăți private, fiind înălțată pentru câțiva oameni de afaceri, în anul 1912. Aceștia au abandonat regiunea în anul 1930, în timpul Războiului Civil, iar biserica a rămas abandonată decenii la rând, până când a fost achiziționată de un grup de skateri, în anul 2000.
Mai târziu, aceștia au decis să instaleze rampe pentru skating, iar din anul 2012 a luat naștere Kaos Temple. Fiind foarte veche, clădirea a trebuit restaurată, așa că grupul a decis să pornească o campanie de strângere de fonduri în acest sens. Ei au strâns 24,514 de euro și, cu ajutorul unui sponsor, au reușit să colaboreze cu artistul Okuda San Miguel pentru a decora interiorul.