Evenimentul Zilei > Actualitate > Au furat vinul de împărtăşanie
Au furat vinul de împărtăşanie

Au furat vinul de împărtăşanie

Locuitorii din satul sucevean Călineşti Cuparencu sunt revoltaţi după ce au aflat că indivizi fără Dumnezeu au intrat, noaptea, în biserică şi au furat o candelă şi patru sticle de vin destinat împărtăşaniei.

Fapta a fost descoperită vineri dimineaţă de o enoriaşă. Aceasta a văzut că uşa de la lăcaşul de cult este deschisă. Când a intrat în interior, femeia a observat veşminte bisericeşti şi bunuri din altar aruncat pe jos.
Poliţiştii chemaţi la faţa locului au găsit altarul răvăşit. Cel mai probabil, spargerea a avut loc în noaptea de joi spre vineri. În timpul verificărilor, oamenii legii au aflat că biserica cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” a primit, duminica trecută, o candelă grecească din partea unei enoriaşe. În sat se răspândise zvonul că aceasta ar fi din aur.
Poliţiştii spun că e posibil ca vestea să îi fi îndemnat pe păcătoşi să spargă uşa şi să caute preţioasa „comoară”. Din păcate pentru hoţi,însă, obiectul de cult nu este din metal preţios. Totuşi, ca să nu plece cu mâna goală, infractorii au luat atât candela, estimată la circa 200 de lei, dar şi sticlele de vin din altar.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News