Evenimentul Zilei > Sport > Au apărut repercursiunile după plecarea lui Messi de la Barca. De ce s-a retras principalul sponsor și câți bani a pierdut echipa
Au apărut repercursiunile după plecarea lui Messi de la Barca. De ce s-a retras principalul sponsor și câți bani a pierdut echipa

Au apărut repercursiunile după plecarea lui Messi de la Barca. De ce s-a retras principalul sponsor și câți bani a pierdut echipa

Lionel Messi a plecat de la FC Barcelona din cauza problemelor economice, iar retragerea fotbalistului a atras o mulțime de repercursiuni. Sponsorul principal a renunțat la îndrăgita echipă și aceasta a ajuns la o criză financiară greu de imaginat.

Colaborarea dintre FC Barcelona şi compania de e-commerce Rakuten, începută în 2017 şi care va lua sfârşit la finalul acestui sezon, nu va fi prelungită de japonezi. Rakuten a plătit 55 de milioane de euro pe an pentru contractul care a intrat în vigoare în vara anului 2017 şi s-a încheiat vara trecută. O clauză a permis prelungirea acestuia cu încă un sezon, însă numai pentru o sumă de 30 de milioane de euro, din cauza pandemiei Covid-19.

Nesatisfăcuți de mai multe strategii ale managementului clubului catalan şi mai ales de plecarea faimosului, Lionel Messi, sponsorii principali nu își mai doresc ducă acest sezon până la capăt şi încearcă se retragă rapid din înţelegere, plătind doar cinci milioane de euro.

FC Barcelona a ajuns la criză financiară

Conducerea Barcelonei a ajuns la cotitură,aceștia se află într-o importantă criză financiară. Sportivii caută acum un alt sponsor, căruia îi va pretinde o sumă cel puţin la fel de mare pentru ca marca acestuia să apară pe pieptul jucătorilor catalani.

„Nu ne uităm la valoarea actuală, ci la cea pre-pandemică. Oricine îşi doreşte că numele său să împodobească acest tricou vă trebui să plătească”, a declarat vicepreşedintele echipei care se ocupa cu compartimentul economic, Eduard Romeu, potrivit marca.com

De ce a plecat Messi din faimoasa echipă?

”Când le-am comunicat decizia că vreau să plec soției și copiilor mei, a fost o dramă brutală. Toată familia a început să plângă. Copiii mei nu voiau să plece din Barcelona, nici să schimbe școlile la care învață. Dar m-am uitat înainte. Vreau să câștig trofee, să joc în Champions League, să performez la cel mai înalt nivel.

Poți să câștigi sau să pierzi, pentru că e dificil la nivelul ăsta, dar trebuie să te lupți. Măcar să te bați și să nu capotezi la Roma, Liverpool, Lisabona. Toate astea m-au făcut să mă gândesc la decizia de a pleca. Am crezut și am fost sigur că sunt liber să plec, președintele a spus întotdeauna că la sfârșitul sezonului aș putea decide dacă rămân sau nu”, a spus fotbalistul.

Decizia plecării de la FC Barcelona a venit ca un glonț pentru fiul sportivului, dar acesta a declarat că își dorește o schimbare și să deschidă un nou capitol.

”A aflat de la TV și m-a întrebat. Eu nu îi spusesem nimic, pentru că nu voiam să creadă că e forțat să plece, să locuiască în altă parte, să meargă la o școală nouă și să-și facă noi prieteni. A strigat la mine și mi-a zis ‘hai să nu plecăm’. A fost greu și de înțeles, sincer”, a povestit Messi.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: