La patru zile de la plecare, la ora 23:40 în data de 14 aprilie 1912, s-a ciocnit de un aisberg și s-a scufundat la ora 2:20 în dimineața următoare. În urma naufragiului și-au pierdut viața 1514 persoane din 2228. în unul din cele mai cumplite dezastre maritime pe timp de pace din istorie.
Stă pe fundul Oceanului Atlantic de 107 ani. La 3810 metri adâncime și aproximativ 400 de mile în largul Canadei. Celebrul Titanic a fost filmat pentru prima dată  după cincisprezece ani de către cercetători. Iar imaginile sunt şocante, deoarece nava apare într-o stare avansată de descompunere: unele părți sunt deja pierdute şi se va deteriora din ce în ce mai mult.
Cea mai afectată zonă este cea care aparţinea ofițerilor unde se afla și apartamentul căpitanului. În acest moment, corpul navei a început să se descompună”, a spus Parks Stephenson, specialistul în istoria Titanicului.
El subliniază că Titanicul „se întoarce în natură” din cauza vieții subacvatice, a sării oceanului și a unor bacterii care au atacat nava. „În 14-20 de ani, epava ar putea să dispară”, mai spun specialiştii.
Video cu epava puteţi urmări AICI