Evenimentul Zilei > Politica > Atac dur al lui Teodorovici la politicienii amatori de recompense politice. „Politica diferă de politicianism”
Atac dur al lui Teodorovici la politicienii amatori de recompense politice. „Politica diferă de politicianism”

Atac dur al lui Teodorovici la politicienii amatori de recompense politice. „Politica diferă de politicianism”

Ministrul Eugen Teodorovici a postat, miercuri seară, pe pagina sa de socializare un mesaj adresat politicienilor care „își cuantifică activitatea exclusiv în indicatori de beneficii politice și personale”

„Sunt unii care nu înțeleg că politica este mai mult decât expresia trăirilor de moment ale celor ce se pretind oameni politici! Este mai mult decât un hashtag foarte sonor, un selfie șmecher sau un discurs isteric și scandalos voit a produce emoții extreme. Este mai mult decât o pancartă, o lozincă, un strigăt sau un gest de teribilism politic.

Sunt unii care nu pricep că politica diferă de politicianism, așa cum un om de stat sau un om politic diferă de un politruc demagog.

Este dăunător și jignitor la adresa întregii societăți atunci când unii frustrați și ratați profesional, care nu au fost vreodată în situația de a gândi sau lua decizii cu implicații economice și sociale, ba, mai mult, au fost brutal respinși de mediul privat și nu sunt acceptați nici de cel public, ajung să mai fie tolerați doar de câte un partid politic, dar și acolo, fie pe scurtătură sau pe ușa din dos, de unde debitează inepții cu un aer iritat și impertinent.

Conștienți sau nu de efectul public și impactul negativ al gesturilor și mesajelor lor pentru imaginea și credibilitatea țării, ei își cuantifică activitatea exclusiv în indicatori de beneficii politice și personale – CE, CÂND și CÂT(u).

Aviz amatorilor de chilipiruri și recompense politice”, a scris Eugen Tedorovici pe contul său de Facebook.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: