Evenimentul Zilei > Social > Asistente maternale anchetate pentru că s-au bătut în faţa copiilor
Asistente maternale anchetate pentru că s-au bătut în faţa copiilor

Asistente maternale anchetate pentru că s-au bătut în faţa copiilor

Două femei din judeţul Vaslui care lucrau ca asistente maternale au avut nevoie de mai multe zile de îngrijiri medicale în urma unei altercaţii ce ar fi avut loc în faţa copiilor.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a deschis astăzi o anchetă în cazul celor două asistente maternale, în vârstă de 33, respectiv 36 de ani, care s-au lovit şi ulterior s-au reclamat reciproc.
Copii, luaţi din casele lor
Potrivit directorului DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu copiii, în vârstă de 8, 10 şi respectiv 5 ani, au asistat la altercaţie. „Ca o primă măsură, am decis să le retragem copiii pentru că nu putem concepe ca un asistent maternal profesionist să aibă un astfel de comportament violent. Desigur, ca o altă măsură, se va retrage şi atestatul de liberă practică ca asistent maternal pentru ambele femei”, a declarat pentru Agerpres Ionel Armeanu.
Una dintre femei a stat 14 zile în spital
O anchetă în acest caz a fost deschisă şi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui. Din primele cercetări reiese că cearta a pornit de faptul că unul dintre copiii pe care femeia de 36 de ani îi îngrijea i-ar fi omorât un pui de curcă celeilalte asistente maternale. „Ulterior, cele două femei s-au bătut reciproc, fiecare având nevoie de patru, respectiv 14 zile de îngrijiri medicale, potrivit documentelor depuse de acestea la dosarul de cercetare penală”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ştraub.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News