Având în vedere faptul că Germania impune legi stricte în privinţa portului de armă, circumstanţele în care asasinul a ajuns în posesia pistolului cu care a ucis cu sânge rece nouă oameni, au ridicat multe semne de întrebare autorităţilor germane.

Acestea au reuşit însă să acceseze computerul personal al psihopatului care a pus la cale măcelul ce a adus doliu Germaniei pentru a doua oară în decurs de o săptămână.

Potrivit informaţiilor găsite în urma analizei activităţii online a asasinului, investigatorii au descoperit că arma a fost cumpărată de pe site-uri “dark web”, adică adrese de internet ce înlesnesc activităţi ilegale de la trafic de droguri, vânzare de materiale pornografice cu minori, la trafic de organe şi multe alte activităţi în afara legii, pagini care pot fi accesate doar printr-un software special. Tot în calculatorul criminalului, poliţia germană a descoperit că acesta era pasionat de jocuri video foarte violente, scrie dailymail.co.uk

Astfel, autorităţile au stabilit că Ali Sonboly a intrat în mod ilegal în posesia armei de tip Glock, comandată prin intermediul acestor site-uri şi adusă din Slovacia.

Acesta nu este însă singurul detaliu şocant descoperit de investigatori. Oamenii legii au mai aflat că tânărul suferea de probleme psihice, fiind internat în urmă cu un an într-o clinică de specialitate din Munchen. Acesta a stat internat şi a fost sub atenta supraveghere a medicilor timp de două luni, suferind de o depresie severă, scrie presa germană.