Evenimentul Zilei > Actualitate > Arestarea lui Sorin Ovidiu Vîntu scoate bani din buzunarele televiziunilor
Arestarea lui Sorin Ovidiu Vîntu scoate bani din buzunarele televiziunilor

Arestarea lui Sorin Ovidiu Vîntu scoate bani din buzunarele televiziunilor

Realitatea TV și Antena 3 au fost amendate de către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) cu 10.000 de lei, respectiv 5.000 de lei, iar B1 a primit o somație, pentru felul în care a fost prezentat cazul arestării lui Sorin Ovidiu Vîntu.

CNA este de părere că posturile sancționate nu au asigurat imparțialitatea și echilibrul punctelor de vedere aflate în opoziție, au produs confuzie între fapte și opinii și au încălcat dreptul persoanei la propria imagine.

„Am impresia că jucăm îtr-o piesă. Asistăm la ce pretinde media că face, iar noi aici ne facem că urmărim media. (…) O degradare fabuloasă a media românești, pentru că oamenii au fost interesați într-o direcție sau alta (…) Vrem adevărul, vrem echidistanță”, a declarat membrul CNA, Mihai Mălaimare.

„Am avut precedente – cazul Becali, cazul Diaconescu. Nu s-a reținut nimic. Vor continua”, a completat Christian Mititelu, membru CNA.

Consiliul va trimite, de asemenea, o scrisoare de atenționare  postului Realitatea TV pentru că a difuzat fragmentat o declarație a președintelui Traian Băsescu, înțelesul afirmației fiind total schimbat.

Acest incident a fost recunoscut de reprezentanța postului drept o greșeală, pe care Realitatea TV și-o asumă și pentru care reporterul a fost sancționat.

Citiți și: Cum se vede arestarea lui Sorin Ovidiu Vintu la tv

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: