Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Antena 3 (live). Ţara arde şi Gâdea concurează Un show păcătos. Băsescu nu prea mai e atacat
Antena 3 (live). Ţara arde şi Gâdea concurează Un show păcătos. Băsescu nu prea mai e atacat

Antena 3 (live). Ţara arde şi Gâdea concurează Un show păcătos. Băsescu nu prea mai e atacat

O zi agitată. Subiecte multe pentru Gâdea. Dacă nu ar fi Varanul la pupitru aş putea intui ce subiecte va aborda şi cum. Se dau ultimele indicaţii. Începe!

Cu întârziere. Are prea multe subiecte şi nu ştie cu ce să înceapă. De invitaţi nimic. Despre Boc şi risipa lui va fi vorba? Nu, MRU a cheltuit doar pe protocol sume imense. Am mai auzit poveşti cu  lame de ras. Or fi tot alea? Apoi cât a investit Udrea la Murighiol. Prea multe subiecte când el nu reuşeşte să termine măcar unul pe emisiune. Se va mai vorbi şi despre un individ dubios de la Bruxelles. Nu s-a pronunţat numele Băsescu. A,  se pomeneşte despre Zbor. Din nou Petre Roman, Atanasiu, Oana, Ursu şi Ciuvică.
Începem prost cu mărturia unui expert anti-mafia. Să vedem cât timp se pierde cu acest personaj. El vorbeşte împotriva lui Băsescu. Nu ştim cine este, altfel, poate am fi atenţi. Acum spune Gâdea cine este acest personaj. E important, susţine şi Roman. Este un VIP în lupta împotriva corupţiei. Scuze, deja mă plictisesc. Deviem către Italia în termeni superlativi. Aseară, Roman era mult mai bine îmbrăcat. Oana e emoţionată şi îl soarbe din ochi pe Roman. Ursu ar vrea să spună ce a zis şi Roman. Va vorbi şi Ciuvică… începând cu Băsescu. N-a trecut decât un sfert de oră.
Dezvăluirile întârzie, e doar vorbărie. Ciuvică vorbeşte tot de Italia, dar mai nuanţat, se referă la sudul ţării. Şi profesorul Atanasiu este întrebat, dar nu este lăsat să vorbească. Alo, ţipă Varanul în cască, BĂĂĂSeScu. Atanasiu teoretizează mafia, se cunoaşte pregătirea universitară. Oana cam rămâne de căruţă. Atanasiu(nu am timp să verific dacă numele lui se scrie şi cu un h, scuze). Universitar, bun la toate, deştept în capu lui, cum se zice pe stradă. Nu e Ciuvică, nu e Şova, nu e Zgonea sau Ghişe.
Merită să asculţi ce spune. Îi place şi Varanului. Oana se gândeşte că-şi pierde tinereţea cu Hidroelectrica. Gâdea vrea Băsescu, iar invitaţii au luat-o razna. Probabil va schimba cursul discuţiei. Atanasiu bate câmpii până la urmă. Aici, în platou, sunt alte cerinţe. Hai, Gâdea, schimbă macazul că ne creşte nivelul intelectual. Gâdea schimbă, a făcut o scrisoare către Guvernul României pentru a afla cum se cheltuie banii. Nu , nu acum, în trecut. MRU, s-a primit documentul. Regia nu-l afişează pe ecranul mare.
O să fie scandal, iar s-a încurcat regia. Se filmează din mâna lui Gâdea şi nu se vede nimic, chiar nimic. S-a stricat tot. Cifrele, ca de obicei, sunt în lei vechi şi noi, sume astronomice. Nu se înţelege. Doar vocea lui Gâdea salvează aparenţele. Fanii lui îşi dau seama că Gâdea este revoltat. Adună şi ajunge la peste un milion. Regia tot nu a pus documentul pe ecranul mare. Cred că le-a micşorat salariul, sau sunt băsişti. Altfel nu-mi explic un sabotaj sistematic.
Noroc, au găsit documentele cei de la Jurnalul Naţional. Nu se afişează, sunt nişte cosmetice.Marfă bună, Gâdea se maimuţăreşte în franceză. Gâdea zice că MRU transpiră ca un sconcs. Toţi râd forţat. E de prost gust. A trecut o jumătate de oră şi ei vorbesc despre cosmetice. Emisiunea se adresează clar oamenilor fără opt clase, dacă nu or dormi acum. Gâdea citeşte o listă lungă fără sens. S-a trezit şi Oana. Nu este într-o zi bună. Dă un exemplu din Anglia cu un ministru care a decontat ceva în plus. A demisionat. Grozav! Pe listă sunt diverse obiecte. Ei se leagă de fiecare şi râd. Roman se gândeşte ce-o căuta între ei. Ciuvică ne arată o latură vulgară a lui. Eu îl credeam altfel. Atanasiu e blocat.
Pare o emisiune realizată de şi pentru oameni cu probleme psihice. Mâine, despre băuturi. Regia a reuşit să dea prima pagină din JN pe ecranul mare. Acum ar vrea să îl şi aresteze pe MRU. E cea mai vulgară emisiune pe care am văzut-o. Gâdea poate trece şi la altă ora, după prânz. Are aptitudini. Roman se implică. Îşi dovedeşte ataşamentul faţă de Varan. Trebuie pus la încercare şi Atanasiu. El a fost auster ca ministru. Face faţă. Îl consideră pe MRU prost educat. Teoretizează o posibilă contabilitate a protocolului. Cădem în plictiseală.
Mari dezvăluiri, Gâdea! Atanasiu ajunge în Evul Mediu timpuriu. MRU este făcut bişniţar de Obor. Nu pare şi ar trebui întrebat şi el. Aşa se face presa. Trecem la SIE. Acolo nu se dă socoteală! Roman îşi face autocritica privitor la servicii, cam târziu, acum, să dea sfaturi. Oana îmi scade în ochi. O credeam mai serioasă şi mai gravă. Parcă ar fi la coafor. Varanul s-a pierdut şi din cauza asta nu ţipă. Lui îi place? Se sparg în pronunţii în limbi străine. Roman îi striveşte. Gâdea încearcă. Ciuvică e mâlc. Din câte îmi amintesc, obiectele respective erau pentru protocol cu ziariştii. Poate au primit şi ei, la Antene.
Se trece la o rudă a lui Boc şi la un Butic. În sfârşit, auzim numele Băsescu. Oana îl evocă pe Radu Tudor. SMS-ul lui de şi mai prost gust. Ursu pare mai retras şi încercă să se înscrie în mahala. Nu reuşeşte. Acuzele la adresa lui MRU sunt lipsite de orice consistenţă. Ajungem şi la vila Dante, la piscină, bravo Oana!
Gâdea vorbeşte despre deconturile lui. Varanul e mândru! A îmbătrânit!
Sincer, Gâdea , doar el salvează fiecare emisiune. Nu se înţelege ce vrea, dar după vocea lui plâmgăcioasă telespectatorii fără opt clase înţeleg că e adevărat !Trecem la un domn care a zis că telespectatorii A3 ar fi dobitoci. Ce scriam şi eu înainte. Gâdea îl atacă. Este un europarlamentar de care nu am auzit niciodată. Se vorbeşte despre Berlusconni, Tania Budi. Dacă lipseşte Capatos, Gâdea i-ar putea ţine oricând locul. Europarlamentarul se numeşte Petre Luhan. Şi Roman şi Atanasiu se simt jenaţi. Ciuvică pontează în discuţie.
A trecut o oră. Unde sunt dezvăluirile? Am ajuns la Adelina Pestriţu care pozează pe o cale ferată. Pozele acestea nu sunt încurcate de regie. Gâdea cere aplauze şi le primeşte. Nu mai înţeleg nimic.
Gâdea devine serios. Europarlamentarul are probleme cu declaraţia de avere, un salariu prea mare de la Suceava. Ursu intervine şi el. Nu se descurcă în acest registru vulgar. Chiriac s-ar fi oripilat, dacă era. Oana vrea să tragă discuţia spre seriozitate. Compară figuri de europarlamentari. Toţi de la USL sunt buni. Se ajunge şi la EBA. Îmi cer scuze, Roman e bine îmbrăcat şi în seara asta, o plăcere. Oana vrea bani (înapoi) de la MRU. Profesorul Atanasiu teoretizează şi iar îi complexează. Gâdea îl va întrerupe. Omul e pregătit şi îi încurcă.
Intervine Ciuvică şi o atacă pe Monica Macovei. Băsescu este din ce în ce mai neglijat. E ceva aici, o suceală. O simt de trei zile. Se anunţă dezvăluiri, regia încurcă documentele, discuţiile degenerează, Gâdea suferă şi emisiunea se termină.
Ne întoarcem la Baconschi, de fapt la replica lui pentru emisiunea de duminică seara. Gâdea nu o citeşte, o critică. Acum citeşte, dar selectiv. Ba îl mai şi ameninţă.
Din Dreptul la replică, Gâdea şi Oana îl dovedesc. Eu nu simt aşa. Ei sunt fericiţi. Iată ceva frumos. Imagini de la Paris , de la Ambasadă. Cred că mergea şi un filmuleţ!
Roman se bagă şi le strică treaba. Nu poate fi nici vulgar şi nici slugă la Varan. Îi urăşte pe cei de la PDL, dar recunoaşte. Ne întoarcem la Baconschi, de fapt la Nicolae Tătărăscu. Ursu devine procuror. Subiectul nu pare aşa senzaţional. Mai e puţin şi vine Badea. Se bagă şi Atanasiu şi le explică istorie. Trece timpul. Unde sunt dezvăluirile? Lecţii de istorie şi de literatură proletcultistă. Oana se visează ambasador la Paris. Ciuvică nu visează la nimic. Vrea să îl înjure  pe Alexandru Paleologu, dar, de fapt, îl laudă.
Tot despre sediul ambasadei de la Paris se vorbeşte. Gâdea îl face nesimţit. Eu ştiu, repet că Baconschi este doctor la Sorbona.
Nu înţeleg ce vrea să spună Ciuvică despre Aspazia şi despre două amenzi. Lasă că mâine seară ne rupe Gâdea, dezvăluie ce trebuie, poate zice ceva şi despre Ponta. Ciuvică se cam uită la Oana.
Îmi pare rău că se pierd minute din emisiunea lui Badea. Este criticat Corlăţean, actualul ministru şi ameninţat cu demisia.
Poate repară Badea ceva!

Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: