“Recunosc că nu mi-a fost uşor să vin aici, în această seară”, le-a spus Hillary cu amărăciune donatorilor prezenţia la Children's Defense Fund, o importantă gală destinată strângerii de fonduri pentru copiii defavorizaţi.

Puternic impresionat de aspectul paloarea politicieni, care părea mult slăbită şi îmbătrânită faţă de acum o săptămână când accepta public înfrângerea în cursa pentru Casa Albă, publicul prezent în sală a aplaudat îndelung şi cu căldură discursul acesteia.

“Au fost câteva moment în ultimele zile când nu mi-am dorit decât să mă ghemuiesc cu o carte bună în mână, alături de câinii noştri şi că nu mai ies niciodată din casă”, s-a mai confesat politiciana învinsă de Donald Trump la numărul de mari electori din Colegiul Electoral, dar adevărata câştigătoare a votului popular.

“Dacă eşti doborât la pământ, te ridici şi mergi mai departe”, le-a mai spus Clinton celor prezenţi.

“Ştiu că mulţi dintre voi sunteţi profund decepţionaţi de rezultatul algerilor. Şi eu sunt, mult mai mult decât o pot exprima în cuvinte. Nu e uşor şi ştiu că în ultima săptămână multă lume s-a întrebat dacă America este ţara care speram că este. Ruperea şi clivajul acestor alegeri sunt deosebit de profunde, dar vă rog să ascultaţi cu atenţie ce vă spun. America merită efortul vostru. Copiii noştri îl merită. Să credem în ţara noastră, să luptăm pentru valorile în care credem şi mai ales să nu renunţăm niciodată”, a conchis Clinton iar lumea izbucnit în urale.