Vestea a fost anunţată de patronul stelist Gigi Becali, naşul lui Borcea.
Mi-a zis că-i e greu să plece, dar că doctorii nu i-au mai permis să rămână la club. Nu mai are voie să aibă emoţii, să fie stresat. Aşa că Borcea s-a retras de la Dinamo din toate funcţiile. I s-a propus să fie preşedinte onorific. Acţiunile le-au luat jumate-jumate Badea şi Săvulescu, la un preţ modic, nici 2 milioane de euro n-au dat”, a declarat Gigi Becali la Digi Sport, la emisiunea „Fanatik”. Borcea are emoţii, după ce procurorii au făcut recurs la sentinţa dată în „Dosarul Transferurilor”.
„Nu e vorba că nu mai are bani. Tocmai a cumpărat o societate cu 27 de milioane de euro. Dar a avut probleme de sănătate, plus că şi-a dat seama că alţii sunt mai puternici. CFR e pueternică, Vaslui e puternică, eu la fel… Dinamo a luat numai jucători liberi de contract şi cred că asta l-a deranjat”, a mai spus naşul lui Cristi Borcea.
Badea: „Îmi pare rău, am colaborat atâţia ani”
Nicolae Badea, preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Dinamo, a confirmat faptul că Borcea a renunţat la acţiunile echipei din „Groapă”. „Am discutat de mai mult timp cu Cristi despre lucrul ăsta. El a mai anunţat…. Toate detaliile vor fi anunţate luni, într-o conferinţă de presă.
Îmi pare rău de această decizie, am colaborat cu Cristi atâţia ani. Va fi greu de înlocuit pasiunea lui Borcea, dedicarea, implicarea, trăirile lui”, a spus Nicolae Badea, la „Fanatik”.
Dacă se va petrece plecarea, cedarea lui Marius Niculae la FC Vaslui (suma oficială este 300.000 de euro, iar cea neoficială – 500.000 de euro) este ultimul „tun” dat de Cristi Borcea, autorul unor lovituri care au sărăcit clubul Dinamo, dar care l-au îmbogăţit pe el şi pe ceilalţi acţionari, personaje care au avut rol de creditori pentru FC Dinamo 1948. Borcea se va retrage fără a-şi împlini visul: calificarea echipei Dinamo în grupele Ligii Campionilor.
Fanii dinamovişti: „Adio, Butelie!”
Decizia lui Cristi Borcea de a renunţa la acţiunile echipei i-a bucurat pe mulţi fani dinamovişti. „Să sperăm că începe o nouă eră la Dinamo. Nu m-ar deranja să vină nişte investitori arabi. Adio, Butelie!„, a scris un fan pe „dinamomania.net”, site-ul suporterilor echipei „roş-albe”.
„Shaormel, să mai vii la Dinamo când o reveni Cornel Dinu fundaş central! E o fericire ce se întâmplă la club”, este un alt mesaj postat pe „dinamomania”.