Evenimentul Zilei > Actualitate > Anunț alarmant! 981 de cadre medicale, infectate cu coronavirus
Anunț alarmant! 981 de cadre medicale, infectate cu coronavirus

Anunț alarmant! 981 de cadre medicale, infectate cu coronavirus

Aproape o mie de cadre medicale (medici, asistente, infirmieri) au fost infectate, până acum, cu noul coronavirus. Ultima raportare transmisă de autorități arată că 12 procente din românii infectați lucrează în spitale.

Numărul cazurilor de personal medical infectat cu noul coronavirus a ajuns la 981, conform raportărilor primite de către Institutul National de Sănătate Publică din teritoriu. Cele mai multe cazuri se regăsesc în Suceava (462) și în București (131). Alte 67 de cazuri au fost înregistrate în Vrancea, 53 de cazuri sunt înregistrate în Arad, 37 în Hunedoara, 34 în Galați, 31 în Timiș, 27 în Brașov.

În Alba figurează 18 medici infectați,  în Teleorman sunt înregistrate 15 cadre medicale cu COVID – 19, 15 în Cluj, alte 13 în Iași, 11 la Sibiu și 10 la Giurgiu.  Județele Botoșani și Covasna înregistrează, fiecare, câte 9 cazuri, alte 8 sunt în Neamț, în timp ce în Bacău și Bistrița Năsăud sunt nominalizate câte 5 cazuri.

Județele Dâmbovița și Mehedinți au câte 3 cazuri fiecare, iar Bihor, Constanța, Ilfov și Satu Mare câte 2. La Brăila, Caraș Severin, Dolj, Harghita, Ialomița, Prahova și Vâlcea s-a înregistrat doar câte un caz.