Antena 3 (live): Gigi Becali, cultul personalităţii. Oprescu i-a dat aroganţe lui Gîdea, Ponta lui Mircea Badea

Antena 3 (live): Gigi Becali, cultul personalităţii. Oprescu i-a dat aroganţe lui Gîdea, Ponta lui Mircea Badea

Trei invitaţi speciali, o exclusivitate rară. Cei mai populari români, liderii din topul încrederii. Oprescu, Ponta şi Antonescu. Gâdea pare şi chiar este fericit. Aşteaptă şi întrebări de la telespectatori, indiferent de natura lor. Şi publicul din platou este invitat să participe. O fi şi Romică de la SNCFR?

Probabil că invitaţii întârzie şi Gâdea mai face dezvăluiri. 20 de miliarde de euro, început paralizant, ce se poate face cu ei? A citit el într-un studiu. Tot terenul agricol din ţară ar fi cam atât. O să ne arate ceva şocant. Trecem la Curtea de Conturi şi la un document de acolo. Gâdea este uluit. În doar doi ani de zile, cei mai grei - spune Gâdea - CC a făcut raport cu privire la cheltuielile efectuate de instituţiile statului. S-a cam încurcat. Prejudiciul adus statului de către stat. 20 de miliarde, repetă această sumă astronomică, este totalul neregulilor. Am trecut la 44 de miliarde, adică 10 miliarde de euro. Acestea sunt prejudiciile aduse de Guvern. Chiar suntem în plină ficţiune. Poate îl pune pe Gâdea la ICR, după ce apare dosarul lui Marga. Ne arată un tabel de neînţeles. De ce nu o veni şi Varanul la emisiune? Nu el el tatăl lor, nu este artizanul? Gâdea citeşte liste numai cu miliarde. Cred că nu înţelege nimeni nimic. Toată lumea stă să vadă ce o fi mai departe. Oare cine întârzie? De obicei, Crin şi Ponta umblau împreună, o fi Oprescu cel aşteptat?

Gâdea fabulează cu miliardele, parcă ar fi Cristian Sima! Acum se contabilizează abaterile. Are şi Tăriceanu dar Boc mult mai multe. Bine că raportul este vast şi nu poate fi prezentat. Hai Doctore, mai repede, că ne omoară ăsta!

S-au încălcat toate legile şi au fost sesizate organele în drept. Nu se înţelege nimic. Auzim des suma de 10 miliarde de euro. Apare numele lui Videanu, căruia o instanţă îi cere 1 milion de euro. Videanu câştigă la recurs. Ajungem şi la MRU. E amestecătură mare. Hai, Doctore! O fi Crin cel întârziat? Poate o mai dura pentru că el se crede Preşedinte, deşi nu pare să se joace (deocamdată) cu Varanul.

Ne puteți urmări și pe Google News

I se spune ceva prin cască. Sper să fi venit. Nu, mergem la anul 2010, tot miliarde, 38, adică peste 9 miliarde de euro. Bani, nu glumă. Nu înţelege nimeni. A cam trecut un sfert de emisiune. Trecem la tezaurul României, care ar fi 3 miliarde. De ce? Iar la Boc, pe care nu l-a întrebat nimeni nimic. Hai să-l vedem pe Boc, ce mai face. Este vatman prin Cluj. Imagini mai relaxante. Ce e rău că este vatman? Muzică antrenantă acompaniază imaginile. Ne-am înviorat. Se dă cu tramvaiele prin Cluj, spune Gâdea. E greu şi pentru el să acopere întârzierea invitaţilor. A obosit, cere pauză.

Începe. Oprescu e mai relaxat şi mai politicos. Începe cu Ponta şi cu declaraţia lui că am fi lefteri. Dar era într-un context legat de Boc şi MRU. Mare noroc, a găsit soluţii! Nu mai e Blejnar, alocări din alte domenii şi din licitaţii. Da, reuşim, avem bani pentru toată lumea şi mai pornim şi termoficarea. Ajutăm agricultura, totul pare bine mai ales că s-a creat atâta zgomot. MRU nu e vinovat, numai Boc, Băsescu şi PDL au sărăcit ţara. USL s-au sacrificat în aprilie pentru ţară chiar dacă le vor scădea voturile. Totul a fost în favoarea românilor. Cifrele sunt evidente şi cei trei de la USL îndreaptă multe lucruri rele. Aţi luat bani din zone strategice, zice Gâdea? Nu, dimpotrivă, totul e bine. Ponta o dă şi spre Oprescu, să spună şi el ce datorii a moştenit. De la cine, de la el? Băsescu devine, încet, încet personaj principal. Să vedem,  ce spune Crin? Gâdea vorbeşte, ca de obicei, prea mult. Nu e cu Ciuvică şi Chireac, invitaţii s-ar putea să se şi supere. Mai ales că nu se înţelege întrebarea, ea durând câteva minute.

Vorbeşte şi Crin despre manevrele duşmanilor. PNL nu va trece la Băsescu, asta îl cam preocupă, USL-ul nu se va destrăma. Totul este o construcţie care se dezvoltă. Vorbeşte prost. De obicei e orator. Oprescu se uită scârbit. Orice va spune mimica îl trădează. Se vede el Preşedinte. Crin parcă ar fi Oana2. Sare şi el de la una la alta. Ajunge şi la relaţia lui bună cu Oprescu, deci zvonurile sunt nule. Acum îl urmăreşte şi Oprescu. Ştie că îi va veni rândul. Ştie şi ce trebuie să spună, i-a zis Varanul, ai puţină răbdare, Doctore, tu eşti alesul. Crin parcă vorbeşte mai mult cu el. Mai mult se disculpă şi dezminte zvonuri. Nici un plan de viitor, nici măcar promisiuni. Mi-e teamă că nici nu intră în Parlament. Ponta da. Iar e plictisit Oprescu. Crin zice că Guvernul nu fură. Parcă am fi la Poliţie sau la şedinţa cu părinţii! Nu se ceartă cu Ponta, nu candidează Oprescu în locul lui. Doctorul a zâmbit la aceste cuvinte.

E cel mai liniştit. A câştigat şi a doua oară. A alungat PDL-iştii din Bucureşti. Vorbeşte relaxat despre mangleli, dar electoratul s-a schimbat. Oprescu este mai inteligent şi muşcă mai periculos. Îl susţine pe Becali. El îşi permite, nu candidează chiar acum. Aşa a stabilit Varanul, dă-o tu Sorine cu Gigi! Şi Gâdea pare să-l susţină pe Becali dar îl şi acuză. La locale era împotriva lui Oprescu. Doctorul îi dă peste bot lui Gâdea şi tot îl apără pe Gigi, care este descris ca un copil. Pare o regie între ei. Episodul de la locale a fost uitat. Gigi l-a ajutat pe Oprescu şi în Consiliu. E bine.

S-au luat bani şi de la Oprescu, dar ei se înţeleg. Oprescu a avut discuţii cu subordonaţii lui Florin Georgescu, mai exact cu Gherghina. Se face băşcălie despre vechimea lui Gherghina. Doctorul este foarte simpatic, are priză la oricine. Este o discuţie de cârciumă, pardon de salon. Ponta şi Crin sunt figuranţi, decor. E clar că  Varanul îl va prefera pe Oprescu, mai ales că Doctorul zice  că a pus bani deoparte şi acum are. Toată lumea este bine dispusă pe fondul intervenţiei lui Oprescu. Acesta este odihnit şi glumeşte. Emisiunea se duce spre una de varietăţi, cum erau pe vremuri. Crin râde în hohote. Nu l-am văzut de multă vreme râzând aşa.

Gâdea se întoarce la Becali,  care l-ar fi susţinut şi pe Băsescu. Crin zice că e o discuţie complicată. Crin vorbeşte despre el ca despre un copil naiv, foarte naiv. Crin îl compară  pe Gigi cu Frunzăverde, de exemplu. Va ieşi scandal! Crin şi-a mai revenit, vorbeşte despre USL şi despre câţi ani vor conduce ei ţara. Construcţia este deschisă şi poate veni oricine, care ar sprijini acest proiect. Şi alegătorii îşi schimbă opţiunea. O să  vezi tu!

Importante sunt busola şi coerenţa. Este oricum sub Oprescu. Ponta tace cam de multă vreme. În sfârşit Crin vorbeşte despre viitor şi nu despre Băsescu.

Şi Gâdea începe să îl laude pe Becali. I-a luat apărarea, dar acum, calculul politic cu Becali este legat de Dan Diaconescu?

Tot Crin vorbeşte. Aflăm că suntem diferiţi şi trebuie o majoritate cât mai consistentă. Avem nevoie de cât mai mulţi oameni. Crin vorbeşte cu teamă despre Gigi. Ştie că acesta s-ar putea întoarce chiar în timpul acestei emisiuni. Şi să îi facă albie de porci. Vorbeşte mai mult pentru Gigi decât pentru ceilalţi. Se rupe PNL? Îi vor pune piedică lui Crin colegii lui? Dar rufele s-au spălat îh familie, Gigi a fost primit în unanimitate. Quintus l-a susţinut şi PNL nu fierbe.

Gâdea vorbeşte despre posibilele eşecuri ale USL. Gigi nu a furat banul public, zice Crin, el a fost mai sincer şi mai viu decât alţii. Tot felul de flăcăi îl pomenesc pe Brătianu şi nu face sens. Nu ne cade rangul cu Gigi, asta e concluzia.

Ponta nu este deranjat de zvonurile care umblă despre ei. Oprescu ar veni cam în locul lui Daniel Constantin, deocamdată. El zice că  ar fi un privilegiu să se sfătuiască, cu Crin şi Oprescu. D.Constantin nu este pomenit. Mama lui Ponta i-a spus să nu se certe cu Crin şi Oprescu. Ei trei se completează. Este o atmosferă pastorală. Gigi e bine venit pentru că USL este adunarea tuturor care vor să scape de Băsescu. Ponta îi trimite o aroganţă lui Mircea Badea, care spune des în emisiuni că nu-l va vota nici pe el nici pe Crin. Va primi replică. Ajungem şi la DD. Acesta este contracarat foarte bine de Gigi, mai bine decât ar face-o Ponta.Pauză. Oprescu pleacă din emisiune direct la Chişinău. Păcat!

În direct. Miercuri vin la Bucureşti prietenii lui Băsescu de la conducerea Europei şi , tot miercuri, USL face spectacol pe stadion cu lansarea candidaţilor USL. De la asta Gâdea sare la miliardele lui. Nu se înţelege ce vrea să întrebe. Ponta spune ce vrea el şi vorbeşte despre dezinformare. Nu este la subiect şi laudă sistemul construit de Băsescu pentru propagandă externă. Crin arată demn şi marţial. Ponta stabileşte configuraţia politică a Europei. E cam târziu mai ales că nici nu se înţelege ce vrea să spună. A, ba da, adunarea lor pe stadion! La asta vrea el să ajungă  şi nu reuşeşte. Vorbeşte tot despre Băsescu. Măcar de-am afla la ce oră este adunarea lor şi detalii despre ea. Poate le spune Crin, care, parcă s-a uitat şi la ceas. Gâdea e încruntat rău. Ponta vorbeşte tot despre Băsescu, trece timpul. Mircea se apropie cu paşi mari.

Crin adaugă câteva lucruri. Liderii europeni nu sunt prietenii lui Băsescu (tot despre el!), oamenii care sunt interesaţi de România s-au lămurit care este situaţia. Nimic despre miting, totul despre Băsescu! Greu de crezut, ei par obsedaţi de acest subiect. Crin vorbeşte tot despre referendum şi se disculpă, deşi nu l-a acuzat nimeni. Ar fi şi culmea, tocmai la Varan!

Mai e puţin şi Crin vorbeşte numai despre Băsescu! Pomeneşte despre 50 de europarlamentari liberali care au sosit la Bucureşti. Ei vin şi la mitingul lor, ba soseşte şi un grangur de la Bruxelles. Gâdea îl întrerupe nepoliticos şi aduce vorba despre problemele românilor din Spania. Crin şi Ponta o vor rezolva. Vor aranja cum trebuie şi cu americanii după alegerile lor. Lucrurile s-au schimbat radical în ultimele luni, spune Ponta şi ajunge tot la Băsescu şi la referendum. Gâdea se plictiseşte pentru că nu are curaj să îi întrerupă. Toţi duşmanii lor au minţit, este evident!

De fapt cine luptă cu ei , luptă cu România, cam asta este concluzia mai ales că s-a depăşit şi timpul emisiunii.

Gâdea are energie şi revine cu o întrebare, care durează  câteva minute şi nu a fost formulată încă. A, de ce a trimis-o Pivniceru pe Kovesi la Bruxelles? Pe 24 se finalizează propunerile pentru numirile în Justiţie. Tot Băsescu este de vină, spune Ponta. Ponta şi Crin îşi asumă trimiterea lui Kovesi la Bruxelles. Gâdea rămâne cam mut. Badea cred că o să vorbească  despre asta şi o să îi facă praf. Se termină cam rău pentru Varan, asta cu Justiţia, oful lui, nu se mai rezolvă! Va adormi greu. Din acest motiv este şi Gâdea opărit. Mâine, la prima oră, se va răzbuna chiar pe el, care-şi dă sufletul în fiecare seară pentru libertatea Patronului şi binele ţării noastre.

Gâdea tot mai întreabă. Vom trăi mai bine după alegeri? Ponta îl critică pe Băsescu şi nu răspunde încă. El se vede câştigător al alegerilor cu o constituţie nouă, fără Curte Constituţională, sau cu una nouă şi cu mari proiecte pe care România încă nu le-a început. Autostradă, o legătură mai bună cu Republica Moldova, mai multe centre universitare. Gâdea tot întreabă. Crin nu dă pronosticuri electorale, oricum peste 50%. Ponta zice despre 60%.

Gâdea întreabă care va fi sloganul USL. Nu i se spune, dar ceva tot se vorbeşte despre mitingul de miercuri. Bună seara, Mircea!