Evenimentul ZileiSocialAngajații vor lucra doar 4 zile pe săptămână? O mare companie a hotărât: „Un echilibru ideal între muncă şi stilul de viaţă”

Angajații vor lucra doar 4 zile pe săptămână? O mare companie a hotărât: „Un echilibru ideal între muncă şi stilul de viaţă”

Angajații vor lucra doar 4 zile pe săptămână? O mare companie a hotărât: „Un echilibru ideal între muncă şi stilul de viaţă”
Producătorul japonez de echipamente electronice Panasonic Corp a hotărât ca angajații să lucreze doar 4 zile pe săptămână. Această schimbare va aduce un echilibru mai bun pe plan profesional, dar și personal.

Producătorul japonez de echipamente electronice Panasonic Corp a decis să țină pasul cu alte companii și s-a alăturat unui trend global care consideră că un angajat care muncește mai puțin, poate aduce rezultate mai bune. Acestea încurajează echilibrul în viața personală și profesională.

Angajații vor lucra doar 4 zile pe săptămână

Mai multe firme au decis ca angajații să lucreze doar 4 zile pe săptămână. Salariații Panasonic vor avea o zi liberă în plus și vor putea face muncă de voluntariat, a declarat directorul general Yuki Kusumi la o întâlnire cu investitorii organizată săptămâna trecută.

„Responsabilitatea noastră este să punem la punct un echilibru ideal între muncă şi stilul de viaţă pentru capitalul nostru uman”, a spus Yuki Kusumi. Acesta a mai declarat că încurajează munca de acasă.

sursa: arhivă EVZ

Multe companii importante din lume atrag angajați pasionați de tehnologie. Aceștia sunt încântați de propunerea celor 4 zile de muncă, dar și de posibilitatea jobului de acasă.

În 2018, Amazon.com Inc. a venit cu ideea ca săptămâna de lucru să fie de doar patru zile pentru un număr limitat de angajaţi. În decembrie 2020, Unilever a decis să facă o probă cu angajații din Noua Zeelandă. Aceștia au dat mai mult randament. Irlanda şi Islanda testează şi ele acest program de lucru.

Legea care schimbă tot

În Japonia, un grup de parlamentari vor să introducă o lege pentru acordarea a trei zile libere pe săptămână. Foarte puține companii au fost încântate de această decizie, doar 8% din firmele japoneze au acceptat să ofere mai mult de 2 zile libere. Încă nu se știe când acest proiect va ajunge în România sau dacă patronii vor vrea ca angajații să fie liberi de vineri până duminică.

O altă firmă care a acceptat noua propunere este Shionogi & Co. Angajații care lucrează la un medicament împotriva COVID-19 vor avea 3 zile libere din luna aprilie. Companiile Yahoo Japan Corp. şi Sompo Himawari Life Insurance Inc. vor permite o săptămână de lucru de patru zile pentru angajații care au rude bolnave, copii sau probleme în familie, potrivit stiripesurse.ro.


Accesează: