Pentru a veni în sprijinul angajatorilor din diverse industrii, precum cea hotelieră, HoReCa, servicii, producție, constucții, agricultură, industria ușoară, JR Recruitment oferă servicii complete de recrutare și angajare muncitori straini. Ea este una dintre cele mai competente și recunoscute firme de recrutare forță de muncă de pe piață, ce activează în domeniul selectării și plasării forței de muncă încă de la sfârșitul anilor ’90 în Germania, Olanda, Canada, Israel și acum și în România. Compania aduce  angajați din țari cu un nivel de trai mai scăzut decât cel din România, în principal din Asia. Cei mai mulți angajați străini provin din Filipine, Nepal, Vietnam, India, Indonezia sau Thailanda.

 

Principalele cauze ale crizei forței de muncă sunt: modificarea condițiilor economice, creșterea cheltuielilor cu angajarea, migrația excezivă, neadaptarea sistemului educațional la cerințele pieței. Toți acești factori și lipsa de viziune economică a autorităților au contribuit la acutizare permanenta a acestei situații.   

 

De ce ar fi nevoie de muncitori stăini pentru a ocupa piața forței de muncă?

În condițiile în care realitatea românească nu mai poate suplini acest deficit, aducerea de forță de muncă din străinătate este singura soluție pentru a acoperi acestă lipsă.   

De cele mai multe ori prezența acestor muncitori are următoarele avantaje:

  • ocuparea locurilor de muncă libere
  • aducerea de personal calificat
  • costuri mai mici cu ocuparea forței de muncă
  • o stabilitate mai mare a ocupării locurilor de muncă
  • interacțiuni culturale.

Pe lângă aceste avantaje, aducerea de muncitori străini implică și o serie de obligații din parte angajatorului, precum:

  • asigurarea transporului din și spre țara din care provine angajatul stăin
  • cazare comună
  • transport asigurat de la locul de cazare la locul de muncă
  • beneficiul  de  a avea un bucătar specific regiunii din care provin
  • un interpret care vorbește atât limba natală a angajaților, cât și o limbă de circulație internațională și care să intermedieze relațiile de muncă.

De indepliniorea formalităților de angajare are grijă de obicei firma recrutoare. Aceasta se ocupă de obținerea vizei de lungă ședere sau a dreptului de locuire pe teritoriul României, de eliberarea unui permis de ședere în scop de muncă sau în scop de detașare și de eliberarea avizului de angajare.

 

De ce să apelați la JR Recruitment pentru angajare muncitori străini?

Jordan River Recruitment oferă servicii complete de recrutare și plasare de  personal din străinătate. Prin experiența acumulată, cunoașterea procedurilor legale implicate și prin strânsa colaborare cu clienții, compania reușește să ofere cele mai bune soluții de angajare și să gasească cei mai potriviți candidați.

Fiema oferă și servicii de consiliere, consultanță și suport pentru angajatori și angajați pe toată durata contractului. Pentru o cât mai bună desfășurare a activității, firma recrutoare se implică în eficientizarea relației dintre angajat și angajator. Aceasta are grijă să fie încheiat un contract individual de muncă cât mai corect, să fie respectate clauzele, condiţiile de muncă şi de salarizare ale angajatului străin.

Firma oferă și servicii de imigrare cetățenilor străini. Ea garantează sprijin pentru obținerea documentelor necesare în vederea șederii legale și pentru desfășurarea de activități pe teritoriul Romaniei. Cetățenii străini vor beneficia de consiliere și ajutor în întocmirea documentației pentru obținerea avizului de muncă, vizei de intrare în țară și a celei de prelungire a dreptului de ședere în scop de muncă pe teritoriul României.

 

Importul de forță de muncă străină poate aduce pe lângă personal și o serie de interacțiuni culturale. Se vor dezvolta o serie de comunități, care îți vor aduce aportul cultural și spiritual. Localnicii pot comunica cu aceștia și pot avea de învățat elemete specifice, tradiții și obiceiuri culinare. Prezența lor contribuie la multiculturalism  și la posibilitatea de a reglmenta și consolida politicile de toleranță etnică.

 

Globalizarea și deschidere granițelor pentru forța de muncă din străinătate are numeroase beneficii pentru piața forței de muncă și pentru situația economică a anumitor regiuni. Importul de forță de muncă ieftină din alte zone, în anumite sectoare de activitate, este o practică necesară pentru suplinirea deficitului de forță de muncă și pentru evoluția comunităților din care provin acești angajați.

JR Recruitment este o companie multinațională, cu experiență în recrutarea și plasarea de forță de muncă de peste 25 de ani, ce cunoaște foarte bine procedurile naționale și internaționale și legislația specifică din domeniu.

În portofoliul firmei se află numeroase proiecte finalizate cu succes pentru companii ce activează în industria hoteliera, a restaurantelor, în domeniile frumusețe, agricultură, logistică, cazino-uri, ferme de animale și depozite logistice.

 

Intrați și voi pe site-ul Jordanriver.eu pentru a afla detalii despre partenerul cel mai potrivit la care să apelați pentru servicii complete de recrutare și plasare de forță de muncă din străinătate. (P)