Evenimentul Zilei > Actualitate > Angajare la întâmplare pe site-urile de recrutare
Angajare la întâmplare pe site-urile de recrutare

Angajare la întâmplare pe site-urile de recrutare

Specialiştii în resurse umane îi avertizează pe aspiranţii la un job în vremuri de criză că cea mai utilizată metodă de căutare a unui loc de muncă – site-urile de anunţuri cu joburi – în România, are tot mai puţine şanse de reuşită.

„Metodele clasice de recrutare online sunt valabile, însă rata lor de succes este la voia întâmplării. Este ipostaza în care îţi pui cv-ul pe un site de recrutare şi speri ca cineva să îl vizualizeze, dintre o mie şi ceva de aplicaţii, să se uite la tine şi să înteleagă ce vrei tu de la ei. Există o rată mare de întamplare pe astfel de platforme,, a declarat Florin Glinta, Project Manager Talent Gate. Specialistul suţine însă că vina o poartă şi angajatorii deopotrivă, pentru că nu-şi definesc corect nevoile organizaţiei, nu descriu corect rolurile pe care le va avea angajatul şi folosesc la rândul lor site-urile de recrutare în speranţa că cei mai buni oameni de pe piata vor aplica pentru compania lor.
Ce-ar face un specialist în resurse umane dacă ar fi absolvent fără job?
Iată ce-ar face Florin Glinta, specialist în resurse umane, dacă ar fi proaspăt absolvent pe timp de criză. „Aş folosi toate canalale disponibile, incluzând site-urile de recrutare online, pentru că orice e în plus optimizează şansele.  Aş căuta însă oameni care să îmi furnizeze direct soluţii pornind de la nevoile mele. Aş căuta un inceput de carieră şi nu primul job care-mi iese în cale, pentru că s-ar putea să mai am astfel de încercări care n-o să mă ducă nicăieri peste un an de zile,,  a concluzionat Florin Glinta.
În aceste condiţii, specialiştii în HR  recomandă abordarea unei companii care recrutează persoanal în domeniu în care doriţi să lucraţi. În plus, aceste firme vă pot pune la dispoziţie teste de aptitudini complexe şi vă pot oferi consultaţă în carieră. Se recomandă  aşadar companiile care pot să ofere soluţii particularizate şi nu recrutare de masă, pentru că în recrutarea de masă întâmplarea joacă un rol important.
Performanţa nu se naşte din pasivitate,, este îndemnul adresat de Rodica Obancea, Associate Certificated Coach. O abordare proactivă este benefică oricărui viitor angajat. Iar dacă sunteţi angajat,  performanţa în cadrul unei companii este asemenei perfomanţei din sport, necesită o echipa, organizare, obiective şi planificare.
Georgiana Dragomir, managing Partner, InnerLook, sustine că ,,Recrutarea nu se întâmplă când angajaţii semnează contactul,, adăugând că acest proces începe cu  mult înainte, un rol esenţial în această schemă avându-l talentul individual şi capacitatea organizaţiei de a îl fructifica.
Ce vor angajatorii
Orice companie îşi doreşte oameni talentaţi. Talentul angajaţilor însă nu se înmulţeşte odată cu criza susţin specialiştii de resurse umane
„Oamenii talentaţi sunt puţini. Pe timp de criză nu sunt mai multi oameni talentaţi, ci sunt mai mulţi oameni care caută,, susţine Florin Glinta, de la firma de recrutare şi consultaţă Talent Gate.
Reuniţi în cadrul unei conferinţe de Resurse Umane, specialiştii în domeniu au dezbătut răspunsuri la întrebări ce ţin de menţinerea loialităţii angajaţilor pe timp de criză, managementul talentului sau eficientizarea procesului de recrutare. Conferinta a fost organizată de BizCampus şi a avut drept obiectiv furnizarea de idei strategice, aplicabile şi realiste specialiştilor în domeniul recrutării, precum şi studenţilor sau celor aflaţi în căutarea unui job.
„Cred că îmi va folosi la angajare, cum să-mi fac cv-ul şi la cum să mă pregăatesc pentru un interviu, este de păarere Emilia, o altă participantă la conferinţa HR360.
Conferinţa Forum HR360 va fi urmată de conferinţele Antrepenor360 şi CSR360 care vor avea lor spre sfârşitul lunii septembrie.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: