Evenimentul Zilei > Politica > „Ceva PUTE în toată această afacere!” Dan Andronic despre SCANDALUL Iliescu- Le Figaro
„Ceva PUTE în toată această afacere!” Dan Andronic despre SCANDALUL Iliescu- Le Figaro

„Ceva PUTE în toată această afacere!” Dan Andronic despre SCANDALUL Iliescu- Le Figaro

Noi întâmplări dubioase în scandalul interviului dat de Ion Iliescu ziarului francez Le Figaro, în care îl critica dur pe Dragnea, au fost dezvăluite de directorul EvZ, Dan Andronic.

„L-am sunat pe Gelu Voican Voiculescu de patru ori. Nu mi-a răspuns”, relatează jurnalistul.

„Vroiam doar să verific dacă el i-a dus pe ziariști de la Figaro la Ion Iliescu. Ceva pute în toată această afacere pentru că la un moment dat mi-a dat un bip. Adică un apel pe care l-a întrerupt după o secundă ca să văd că m-a sunat înapoi. Numai că și eu, contrarevoluționar bătrân, l-am sunat imediat înapoi. Bineînțeles că n-a răspuns”, a mai scris Dan Andronic.

„Bă băieți, dacă așa fost și la revoluție îmi explic de ce a ieșit rahatul în care ne scăldăm și astăzi”, se încheie postarea pe FB a directorului EvZ.

Reamintim că, luni seară, a explodat în presa românească știrea potrivit căreia președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, „ștergea pe jos” cu actualul lider al partidului. La scurt timp, primul președinte postrevoluționar a negat acuzațiile reproduse din Le Figaro, într-o postare pe blog. Scandalul a continuat dimineață, când jurnaliștii francezi au publicat o parte din interviul audio cu Iliescu.

Întreaga întâmplare este considerată de Dan Andronic drept o capcană în care versatul politician a căzut.

„Părerea mea vis-a-vis de "interviul" cu Ion Iliescu luat de ziaristul Le Figaro este că Ion Iliescu a intrat în capcana clasică: o discuție informală s-a transformat în interviu! De aceea sunt curios să văd dacă în înregistrare vor fi folosite formulele clasice, la începutul discuției.

Dacă se menționează pe parcursul înregistrării că este vorba despre un interviu.

Dacă se aude mai clar vocea reporterului decât a lui Ion Iliescu, adică dacă telefonul cu care s-a înregistrat discuția stătea în buzunar sau pe masă, lângă reporter.

Chiar și așa, bătrânul activist de partid a fost păcălit, așa cum Silviu Brucan i-a păcălit pe semnatarii Scrisorii celor 6”, a scris Dan Andronic pe Facebook.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: