Ecaterina Andronescu a anunţat ieri câteva schimbări pe care intenţionează să le facă în viitorul apropiat şi pentru care se impune schimbarea Legii Educaţiei.
Din 2013, conform legii menţionate, clasa a IX-a ar fi urmat să treacă la gimnaziu, iar măsura viza reducerea abandonului şcolar.
Andronescu a explicat că menţinerea în gimnaziu a elevilor pentru încă un an i-ar dezavantaja pe cei de la ţară, care ar fi obligaţi să rămână în şcoli neperformante în loc să meargă la oraş la liceu. Mai mult, spune Andronescu, în gimnaziu nu există infrastructură pentru o astfel de măsură.
"Ne-am pune într-o mare dificultate, pentru că anul acesta şcolile gimnaziale au avut mari dificultăţi să asimileze clasa pregătitoare. Dacă infrastructura şcolară a asimilat cu dificultate clasa pregătitoare, iar în multe spaţii s-au făcut improvizaţii, atunci şi mai mare ar fi dificultatea pe care am aşeza-o pe umerii şcolilor gimnaziale trimiţând şi clasa a IX-a în aceste şcoli", a spus ministrul.
Referindu-se la clasa pregătitoare, ea a spus că nu e exclus ca aceasta să fie mutată la grădiniţă. "Nu mi se pare normal ca elevii de clasa a XII-a să se întâlnească la şcoală cu copiii care merg la pregătitoare". Mutarea acestei clase va fi decisă după primul semestru.
Se renunţă la una dintre principalele măsuri de prevenire a abandonului şcolar
Citiţi şi:

  • Abramburica RESUSCITEAZĂ CNATDCU: "Fostul Consiliu a fost constituit pe criterii politice"
  • TITULARIZARE 2012. Ecaterina Andronescu: “Ştacheta ar trebui ridicată mai sus de nota 7”
  • Ecaterina Andronescu se spală pe mâini de plagiatele lui Ponta:"Cazul s-a încheiat aici"