Evenimentul ZileiSportAna Maria Popescu s-a calificat la Tokyo. Scrimera româncă merge la a cincea olimpiadă

Ana Maria Popescu s-a calificat la Tokyo. Scrimera româncă merge la a cincea olimpiadă

Ana Maria Popescu s-a calificat la Tokyo. Scrimera româncă merge la a cincea olimpiadă
Scrimera Ana Maria Popescu s-a calificat pentru a cincea oară la o Olimpiadă și va merge la Tokyo.

Sportiva Ana Maria Popescu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Spadasina Ana Maria Popescu va participa, astfel, la cea de-a cincea Olimpiadă. Anunțul a fost făcut de Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Potrivit unei comunicări de presă, Ana Maria Popescu a obținut o calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce a încheiat pe primul loc în ierarhia mondială.

În urma acestei performanțe, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a felicitat-o pe spadasină.

„Spadasina Ana Maria Popescu e oficial calificată la JO Tokyo 2020. Ea a terminat prima in ierarhia mondială a armei şi s-a calificat la a V-a sa ediţie de Jocuri Olimpice. Bravoo, Ana! Team Romania e mândră de tot ceea ce reprezinţi pentru sportul românesc! Şi la vară să îţi fie bine! Succes!”, au transmis oficialii COSR.

Ana Maria Popescu a câştigat medalia de aur la JO de la Rio (2016) şi pe cea de argint la ediţia Beijing 2008. Spadasina a mai participat la ediţiile de la Atena 2004 şi Londra 2012.

Scrimera româncă merge la a cincea olimpiadă

Ana Maria Popescu (Brânză) este cea mai valoroasă scrimeră română specializată pe spadă. Ea a fost fost vicecampioană olimpică la Jocurile Olimpice de vară din 2008 de la Beijing, din China. În 2016, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, Brazilia, sportiva româncă a devenit campioană olimpică pe echipe.

Ana Maria Popescu a mai obținut trei tituluri de campioană mondială, în 2019 la individual şi în 2010 şi 2011 pe echipe. De asemenea ea a devenit de şapte ori campioană europeană ( în anul 2013 la individual şi în anii 2006, 2008, 2009, 2011, 2014 şi 2015 pe echipe).

De-a lungul carierei, sportiva româncă, Ana Maria Popescu a câștigat 14 turnee de Cupă Mondială şi a fost declarată cea mai bună spadasină din lume. Acest lucru s-a întâmplat în sezoanele 2007–2008, 2008–2009 şi 2012–13. Astfel, Ana Maria Popescu a egalat recordul deţinut de franţuzoaica Laura Flessel-Colovic.


Accesează: