Evenimentul Zilei > Politica > Ambasadorul Israelului, David Saranga, despre mutarea ambasadei României la Ierusalim. „Este şi mereu va fi capitala noastră”
Ambasadorul Israelului, David Saranga, despre mutarea ambasadei României la Ierusalim. „Este şi mereu va fi capitala noastră”

Ambasadorul Israelului, David Saranga, despre mutarea ambasadei României la Ierusalim. „Este şi mereu va fi capitala noastră”

Ambasadorul Israelului la Bucureşti, David Saranga a afirmat marţi seară că mutarea ambasaderi române şa Ierusalim este un lucru normal deoarece fiecare stat are dreptul de a-şi alege capitala, iar aceasta este pentru Israel, Ierusalimul.

David Saranga a fost consilier pentru politică externă al președintelui israelian Reuven Rivlin și primul diplomat care a implementat inițiativele guvernamentale de tip Web 2.0, inclusiv primul blog oficial al unei țări, pagina My Space, un canal Youtube, o pagină Facebook și un blog politic. A fost șeful Departamentului de Legătură cu Parlamentul European, în cadrul Ambasadei Israelului la Bruxelles, dar și consul pentru afaceri publice și media al Israelului în Statele Unite. De asemenea, a fost responsabil pentru imaginea Israelului în SUA și persoana de legătură a Israelului cu presa americană, potrivit dcnews.ro

„Relația între poporul evreu și Ierusalim a început acum 3.000 de ani. Fiecare piatră pe care călcăm la Ierusalim are o istorie de mii de ani de legătură între poporul evreu și țara sfântă. Lumea știe relația pe care Israelul o are cu Ierusalimul, în primul rând. În al doilea rând, fiecare țară are dreptul să își aleagă o capitală. Președintele Israelului unde stă? La Ierusalim. Parlamentul israelian unde stă? Stă la Ierusalim. Guvernul israelian unde stă? Stă la Ierusalim. Fiecare ambasador, când prezintă scrisoarea lui de acreditare, unde vine? La Ierusalim. Aşa că este bine că Ambasada se va muta la Ierusalim şi acest lucru se va întâmpla nu doar în România, ci şi în alte ţări. Ierusalim a fost, este şi mereu va fi capitala noastră", a declarat David Saranga, ambasadorul Israelului în București.