Evenimentul Zilei > Justitie > Alt avocat clujean trimis în judecată
Alt avocat clujean trimis în judecată

Alt avocat clujean trimis în judecată

După avocata Ioana Foia, de la Baroul Cluj, care a fos arestată pentru că a furat din poșetele unor cliente de la un centru de îmfrumusețare, dar și pentru alte infracțiuni, un alt avocat a fost trimis în judecată pentru înșelăciune.

Avocatul Sergiu Iușan Sălăjan este acuzat că a pretins de Constantin Popa, om de afaceri din localitatea Negrești Oaș, suma de 24.000 de lei pentru a-l reprezenta în mai multe procese intentate unui asociat al acestuia.
Popa susține că avocatul Iușan i-a trimis un mail în care îi spunea că instanța de judecată a dispus ca el să plătească o cauțiune de 12.000 de lei. După câteva luni, avocatul Sălăjean i-a trimis lui Popa un alt mail prin care îl înștiința că mai trebuie să plătească o altă cauțiune de 12.500 de lei deoarece instanța de judecată, Tribunalul Timiș, ar fi dispus acest lucru.
După ce Popa a pierdut primul proces și a fost obligat să plătească părții adverse suma de 130.000 de lei reprezentând cheltuieli de judecată. Așa a aflat Constantin Popa că pe rolul Tribunalului Timiș nu exista înregistrat niciun dosar și că a fost înșeleta de avocatul Sălăjean care i-a preentat o altă situație decât cea reale, și că în plus a mai și plătit 24.500 de lei pentru servicii de avocatură inexistente.
Avocatul Sălăjean a refuzat să comenteze scandalul în care este implicat.