Evenimentul Zilei > Actualitate > Alocaţiile copiilor, plătite cu întârziere
Alocaţiile copiilor, plătite cu întârziere

Alocaţiile copiilor, plătite cu întârziere

Mai mulţi ploieşteni, obişnuiţi să ridice alocaţiile copiilor în prima jumătate a lunii, au primit de la poştaşi vestea că banii întârzie. Situaţia este şi mai dificilă în cazul familiilor numeroase, ale căror singure venituri sunt alocaţiile de stat.

„Suntem trei familii cu câte doi copii, care locuim într-un apartament de două camere şi nu avem alte surse de venit. Astăzi, când a venit poştăriţa cu banii la bloc a dat câteva pensii şi ajutoare de şomaj, iar nouă ne-a spus că nu mai sunt bani şi pentru alocaţii”, se plânge Eduard Staicu, unul dintre părinţii nemulţumiţi.
De partea cealaltă, reprezentanţii Agenţiei de Prestaţii Sociale Prahova susţin că prin această întârziere s-a intrat în normalitate.
„Alocaţiile se acordă în trei tranşe, între 15 şi 27 ale lunii, deci ne încadrăm în termen. Asta este procedura şi o respectăm. Nu există probleme cu banii. Oamenii au fost obişnuiţi până acum să le primească mai devreme, iar acum am intrat în normalitate", a declarat Dana Marin, consilier juridic în cadrul Agenţiei de Prestaţii Sociale Prahova.
 „În acest moment în judeţul Prahova nu sunt înregistrate plăţi restante la prestaţii sociale”, se arată şi într-un comunicat al Prefecturii Prahova.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: