Alina Dumitru, o sportivă de 10

Alina Dumitru, o sportivă de 10

O delegaţie formată din 12 sportivi, printre care se numără şi Alina Dumitru, va reprezenta România la Campionatele Europene de judo, care vor debuta pe joi, la Chelyabinsk (Rusia).

Alina Dumitru (29 de ani), calificată la Jocurile Olimpice de la Londra, va concura la categoria 48 de kilograme şi ar putea să-şi adauge în palmares a zecea medalie europeană. Campioana olimpică "en titre" la 48 kg mai are în vitrină nouă medalii la Campionatele Europene (şapte de aur şi două de bronz) şi trei de bronz la Mondiale.   Lotul României pentru Europene Feminin: Alina Dumitru (48kg), Carmen Bogdan (48kg), Andreea Chiţu (52kg), Andreea Cătună (52kg), Corina Căprioriu (57kg), Loredana Ohâi (57 kg) Masculin: Laszlo Szoke (66kg), Dan Fâşie (66kg), Costel Dănculea (73kg), Adrian Merge (73kg), Vlăduţ Simionescu (+100kg), Daniel Brata (100kg)

Sportivii sunt însoţiţi de antrenorii Florin Bercean, Emil Morar şi Han Sang-ho.

Campionatele Europene de la Chelyabinsk reprezintă ultima competiţie la care se pot obţine biletele pentru Jocurile Olimpice de la Londra. Dintre români şi-au asigurat prezenţa la JO, pe lângă Alina Dumitru, şi Corina Căprioriu, Dan Fâşie şi Vlăduţ Simionescu. 

Ne puteți urmări și pe Google News