Ultima parte a delegaţiilor sportivilor români calificaţi la Jocurile Olimpice a ajuns la Londra ieri dupăamiază. Marele şoc al românilor aterizaţi ieri în capitala Angliei n-a fost forfota generată de Olimpiadă, ci temperatura.
Canicula s-a mutat şi la Londra, unde sunt în jur de 28-30 de grade Celsius. În cursa TAROM 391 s-au îmbarcat delegaţiile de la polo, scrimă şi judo. Cea mai surprinzătoare apariţie în acest avion a fost cea a delegaţiei de la judo.
Alina Dumitru, prima sportivă din România care a luat o medalie de aur pe tatami, intră prima în competiţie, sâmbătă, dar a fost lăsată de COSR să vină cu ultima cursă care i-a transportat pe sportivii noştri la Londra!
"Îmi pare rău că n-am ajuns mai devreme la Londra, dar aşa mi s-a spus de la COSR, că alţii au întâietate. N-am avut ce să fac. Prind un singur antrenament la Londra", ne-a declarat ieri Alina Dumitru, chiar în timpul zborului spre Londra.
"Premiile pentru medalii nu ştiu cât vor fi. Dacă la Beijing o medalie de aur a fost recompensată cu câte 70.000 de euro, trebuie să ne dea 100.000 de euro", a adăugat, mai în glumă, mai în serios, Alina Dumitru.

Alina Dumitru a repetat ieri gestul pe care vrea să-l facă şi la Londra: a fl uturat steagul României FOTO: DANIEL CONŢESCU
Deşi e campioană olimpică, Alina a căzut în clasamentul mondial pe locul 4 şi o va întâlni din primul tur pe Tomoko Fukumi, japoneza de pe primul loc. Pentru a-şi învinge emoţiile, Alina va apela şi la ajutorul unui psiholog.
Pentru Alina Dumitru, aven tura la Londra poate fi un fel de "city-break", o vizită de un week-end, pe care speră s-o termine cu o medalie de gât şi cu un premiu de 100.000 de euro în cont.
"Trebuie să iau o medalie. Nu contează care, chiar dacă toată lumea vrea doar aurul de la mine."
ALINA DUMITRU, judoka

Virgil Măgureanu a stat cu ochii pe sportivi
Alături de Alina Dumitru, în agitaţia din Londra au mai aterizat ieri fetele şi băieţii de la scrimă, precum şi naţionala de polo, singura reprezentantă a unui sport de echipă calificată la Jocurile Olimpice.
Poloiştii se plângeau că n-au primit nici măcar diurnă pentru Olimpiadă. Sportivii antrenaţi de ungurul Istvan Kovacs şi-au umplut timpul petrecut în aer lecturând diverse lucruri de pe tablete. În avion, jucătorii au semnat contractele care îi obligă să nu întineze imaginea Olimpiadei.
"Parcă e un vraf de hârtii de la bancă", glumeau musculoşii de la polo despre pactul impus de COSR prin CIO. În cazul nerespectării înţelegerii, îi paşte o amendă maximă de 100.000 de euro.
"N-am cont de facebook, nu am unde să postez poze care îmi pot aduce probleme", ne-a dezvăluit judoka Alina Dumitru. În cursa Tarom 391 de ieri a călătorit şi Virgil Măgureanu, fost şef al SRI, dar şi fostul mare halterofil Nicu Vlad.
Citiţi şi:

  • 400 de ore de transmisie live de la Olimpiadă, la TVR
  • JO 2012. Ivan Patzaichin: "Putem lua 8-10 medalii"
  • Ungurul care a făcut România mare la polo ne lasă baltă