Alimentul considerat aur verde. Îți schimbă viața total

Alimentul considerat aur verde. Îți schimbă viața total Fructe și legume. Sursa foto: Crystalsahara | Dreamstime.com

Veste bună pentru cei care mănâncă des spanac. Acesta conține multe vitamine, printre care A, C, E și K și dispune de minerale prețioase precum fier, calciu și magneziu. Spanacul este numit de nutriționiști „aurul verde”, potrivit România Tv.

Veste bună pentru cei care mănâncă des spanac

Spanacul are capacitatea sa de a stimula producția naturală de colagen. Colagenul este proteina responsabilă pentru elasticitatea și fermitatea pielii. Consumul regulat de spanac ajută corpul să producă mai mult colagen. Această legumă are un rol important și în prevenirea căderii părului. Vitamina A din compoziția sa ajută la producerea sebumului, uleiul natural care menține scalpul hidratat. Conținutul bogat de fier poate combate anemia, una dintre cele mai comune cauze ale căderii părului, mai ales la femei.

spanac

Spanac. Sursă Dreamstime

Are o mulține de beneficii

Consumul frecvent de spanac aduce beneficii importante și pentru sănătatea ochilor. Antioxidanții luteină și zeaxantină din compoziția sa ajută la prevenirea cataractei și a degenerescenței maculare. Există foarte multe rețete gustoaste cu spanac. Acestea sunt sănătoase și au puține calorii.

Nutriționiștii au mai spus că spanacul susține o digestie sănătoasă, reglează tranzitul intestinal și previne constipația. Spanacul are proprietăți antiinflamatorii puternice, ajutând la reducerea inflamației cronice din organism.

Ne puteți urmări și pe Google News
spanac

Spanac. Sursa foto: 19785760 © Yulia | Dreamstime.com

Cel mai sănătos suc de spanac

Cu câteva frunze de spanac foarte bine spălate şi zdrobite în blender, puteţi consuma suc de spanac în cele mai speciale combinații. O băutură foarte gustoasă și sănătoasă se prepară dintr-o legătură medie de spanac, 7 morcovi şi 2 mere mici. Alte variante ar fi să mixaţi spanacul cu mango şi ananas, mere şi castraveţi, mere şi ţelină, fructe de pădure, mere şi ghimbir, mere şi mentă. Nutriționiștii au mai spus că spanacul reduce pofta de mâncare dacă este consumat dimineața.

„Un stiudiu a arătat că o băutură cu tilacoide, înainte de micul dejun, reduce pofta de mâncare şi menţine o senzaţie de saţietate mai îndelungată“, a spus Charlotte Erlanson-Albertsson, o celebră cercetătoare.Ea a declarat că și urzicile au o mulțime de beneficii de sănătate și că sunt ideale pentru cei care țin dietă sau nu mănâncă carne.