Top 5 cele mai bune digestive. Cu ce te poți ajuta după o masă copioasă

Top 5 cele mai bune digestive. Cu ce te poți ajuta după o masă copioasă Aplicația care te atenționează când ești beat. O salvare pentru cei care consumă alcool/ Sursa: Arhiva EVZ

Atunci când ești sătul după o masă copioasă, să mai bei ceva poate părea ultimul lucru pe care ți-l dorești. Dar un anumit grup de băuturi alcoolice, cunoscute sub numele de digestive, vă pot calma de fapt stomacul. Iată tot ce trebuie să știi despre digestive, plus câteva opțiuni pe care să le adaugi la colecția ta.

Ce este un digestiv? Aceste băuturi de după cină sunt menite să fie savurate în cantități mici, de obicei 150 ml, spune Anthony Caporale, director departamentului de băuturi spirtoase la celebrul Institutul de Educație Culinară.

Digestivele pot fi vinuri la care s-a adăugat alcool, cum ar fi Vermut sau Sherry. De asemenea, pot fi lichioruri pe bază de plante, inclusiv Chartreuse sau Cynar; lichioruri amare, cum ar fi Amaro; lichioruri învechite în butoaie de stejar, cum ar fi whisky; sau lichioruri dulci, cum ar fi Limoncello sau Grand Marnier.

Aceleași tipuri de băuturi alcoolice se pot suprapune ca aperitive sau băuturi de dinaintea mesei, dar Tony Caporale spune că aceste băuturi de noapte tind să fie prea dulci și sunt de obicei consumate direct sau cu cafea sau espresso. O idee interesantă, mai ales în acest weekend, care face punte cu 1 Mai, avem nevoie de un sfat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Digestivele care te ajută după o masă copioasă

Există o tradiție îndelungată de a bea digestive în Europa, dar consumul de băuturi digestive este adesea trecut cu vederea în SUA, spune el. Cu toate acestea, este o modalitate valoroasă de a prelungi o masă excelentă cu o companie excelentă, scrie winemag.com.

"Este doar o modalitate de a ne reconecta cu faptul că băuturile spirtoase ar trebui să fie în primul rând despre comuniunea dintre oameni, experiențe împărtășite, convivialitate, sărbătorirea unei mese [și] sărbătorirea ocaziilor", spune Caporale.

Iată cinci digestive pe care să le sorbiți după o masă mare, potrivit profesioniștilor.

Grappa

Tomas Bohm, bucătarul-șef și proprietar al The Pantry Eateries din Little Rock, Arkansas, consideră 150 ml de grappa cu o ceașcă de espresso ca fiind digestivul său preferat.

Grappa este o băutură spirtoasă italiană veche de secole, preparată din struguri - inclusiv din pielițele și tulpinile acestora - rămase de la fabricarea vinului. Ea tinde să aibă o aromă fructată, dulce și nu conține gluten.

"Închide porțile de la timpul minunat pe care l-ai petrecut cu prietenii și familia", spune el.

Amaro

Amaro este un tip de lichior amar italian consumat în mod tradițional ca digestiv. Ashley Mac, manager de bar la NiHao din Baltimore, spune că Amaro Montenegro și Fernet-Branca sunt unele dintre mărcile sale preferate de amaro.

"Montenegro are o dulceață aproape de gumă de mestecat", spune ea, în timp ce Fernet-Branca este mai ierbos și mai amar.

Sambuca

Caporale atribuie moștenirii sale italo-americane dragostea sa de a bea sambuca, un lichior italian cu aromă de anason, după masă, fie simplu, fie cu espresso.

"Este ceva care îmi aduce o mulțime de amintiri", spune el, adăugând că digestivele sunt adesea bogate în cultură, istorie și nostalgie.

Pacharán

Pacharán este un lichior spaniol din regiunea bască, care este făcut din fructele ale copacului de păducel negru. Acestea sunt fermentate și infuzate în coniac cu anason, coriandru și alte condimente. Brandy-ul este apoi îndulcit, spune Eamon Rockey, consultant în domeniul băuturilor la Oliva din New York City.

"Lichiorul Pacharán are o aromă strălucitoare, acrișoară și oarecum asemănătoare cu cea a cireșelor, cu o notă de condimente și o dulceață ușoară", spune Rockey. El crede că este cel mai bine servit cu gheață și se potrivește bine cu deserturile tradiționale, cum ar fi tortul și plăcintele cu fructe de pădure.

Oțetul balsamic

Pentru o opțiune non-alcoolică după cină, sorbiți oțetul balsamic tradițional care este fabricat în Reggio Emilia sau Modena, Italia, spune Michele Casadei Massari, bucătar și coproprietar al restaurantului Lucciola din New York City.

Acesta este făcut din suc de struguri concentrat la foc mic și fermentat lent în butoaie de lemn. Massari recomandă Giusti 100, Banda Rossa și 3 Medaglie. Aromele picante și dulci ale oțetului balsamic se potrivesc bine cu ciocolata neagră.

Potrivit lui Massari, compusul activ din oțetul balsamic este acidul acetic, care conține bacterii probiotice."Aceste probiotice pot permite o digestie sănătoasă și pot îmbunătăți sănătatea intestinelor", spune el.

Vă rugăm să rețineți, consumul de oțet simplu poate fi periculos. Asigurați-vă că îl diluați cu puțină apă sau discutați cu medicul dumneavoastră dacă aveți un istoric de probleme digestive.