Evenimentul Zilei > Actualitate > Alimentele toxice de care nu ştiaţi. Le consumaţi în fiecare zi
Alimentele toxice de care nu ştiaţi. Le consumaţi în fiecare zi

Alimentele toxice de care nu ştiaţi. Le consumaţi în fiecare zi

În fiecare zi, indiferent de anotimp, dieteticienii ne sfătuiesc să consumăm legume şi fructe. Sunt sănătoase iar cei care ţin diete pentru slăbire, chiar le consumă zilnic.

Când avem pofte, vrem să mâncăm cât mai curând posibil. Un sandwich cu salată și roșii este la îndemâna oricui.

Dar, dincolo de efectele benefice pentru organism ale unor alimente, trebuie să ştiţi că unele sunt toxice, iar depre asta trebuie să ţinem seamă neapărat.

Ciuperci

Există multe soiuri de ciuperci și cu siguranță ați auzit de când erati copii că nu toate sunt comestibile. Roșiile cu puncte albe, de exemplu, sunt cu adevărat toxice. Există însă și mai multe soiuri de ciuperci foarte toxice. Ciupercile pe care le găsești în supermarket sunt sigure, dar dacă ieși în sălbăticie în căutarea lor, trebuie să fii foarte atent.

Rubarba

Când faceți un compot de rubarbă, tăiați frunzele și totul este în regulă. Puteți mânca tulpina fără nicio problemă, dar frunzele de rubarbă sunt foarte toxice.

Roșii

Nu este necesar să interziceți roșiile in dieta dvs. De fapt, tomata în sine nu este toxică, dar tulpina și frunzele sale conțin o toxină care poate provoca crampe și dureri de stomac severe. Îndepărtați întotdeauna tulpina mică de roșie înainte de a mânca leguma.

Migdale

Mâncăm tone de migdale fără să ne gândim, dar trebuie să fiți atenți la ceva: asigurați-vă că mâncați mereu migdale procesate.

Cireșe

Ne plac cireșele, dar samburii din interior le pot face greu de mâncat. Nu înghiți niciodată acest sâmbure! Conține o substanță numită cianură de hidrogen și nu suntem pregătiți să o ingeram. Este la fel pentru semințele de caise, măr, prune, pere și sâmburi.

Cartofi

Știați că cartofii cresc și pot devini o plantă otrăvitoare? Planta poate fi otrăvitoare, dar, din fericire, otrăvirea prin cartof este foarte rară. Cu toate acestea, consumul de cartof verde poate fi foarte periculos, așa că aruncați-l, potrivit bzi.ro