Alimentele care expun organismul la cancer. Pentru consumatori, riscul e uriaș

Alimentele care expun organismul la cancer. Pentru consumatori, riscul e uriaș Sursa foto: 164704782 © Tatjana Baibakova | Dreamstime.com

În 2015, IARC a clasificat aceste mezeluri procesate ca fiind o cauză „certă” de cancer. NHS recomandă reducerea consumului de carne procesată la mai puțin de 70 g pe zi.

Principalii vinovați

Salam, cârnați, șuncă și bacon

Motivul de îngrijorare este reprezentat de substanțele chimice numite nitriți, care mențin aceste alimente proaspete pentru mai mult timp. Atunci când sunt gătite la temperaturi ridicate, nitriții pot forma compuși cancerigeni cunoscuți sub numele de nitrozamine. Înlocuiți cu: Alternative pentru micul dejun, cum ar fi avocado sau ciuperci.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alcoolul Organismul nostru transformă alcoolul într-o substanță chimică numită acetaldehidă, care deteriorează celulele. Sadie Boniface, de la Institutul de Studii asupra Alcoolului, spune: „Există un risc crescut de cancer de sân, esofagian, de gură și de gât pornind de la niveluri scăzute de consum de alcool și, de asemenea, un risc crescut de cancer de ficat și colorectal la niveluri mai ridicate de consum de alcool.” Înlocuiți cu: Gama din ce în ce mai mare de beri și băuturi spirtoase fără alcool care se oferă acum și facilitează reducerea consumului.

Alimente la care ar trebui să avem grijă

Carnea de vită și carnea roșie Se știe că un consum excesiv de carne de vită, miel și porc crește riscul de cancer. Unul dintre motivele acestui fapt este o moleculă numită hema - o cantitate prea mare poate determina modificări celulare în mucoasa colonului și pot deveni cancerigene.

Băuturi răcoritoare cu zahăr

Oamenii de știință de la Harvard T H Chan School of Public Health au descoperit că femeile care consumau mai mult de două băuturi zaharoase pe zi aveau un risc mai mult decât dublu de cancer colorectal cu debut precoce.

Calder crede că acest lucru se poate datora faptului că persoanele care consumă multe băuturi zaharoase sunt mai predispuse să fie obeze, un factor de risc cheie pentru cancer. Înlocuiți cu: Apă, lapte, cafea sau ceai neîndulcit.

Prăjituri, cereale pentru micul dejun, ciocolată și dulciuri

Aceste produse sunt extrem de zaharoase. Deși niciun studiu de control randomizat nu a demonstrat o legătură directă între zahăr și cancer, nutriționiștii spun că persoanele care consumă o cantitate mare de zahăr au, de obicei, o dietă destul de săracă. Duane Mellor, dietetician la Universitatea Aston, spune că acest lucru înseamnă, de obicei, un aport mai mic de fibre și mai puține mișcări intestinale. „Mișcarea regulată oferă mai puțin timp pentru ca orice substanțe cancerigene care se află în colon să intre în contact cu celulele care ar putea deveni canceroase”. Înlocuiți cu: Surse de fibre, cum ar fi conservele sau legumele proaspete.

Posibili suspecți Guma de mestecat fără zahăr Înlocuiți cu: Fructe.

Alune și unt de arahideÎnlocuiți cu: Alternative precum untul de floarea-soarelui și de migdale.

Apă de la robinet Înlocuiți-o cu: Un filtru de robinet sau un ulcior cu filtru poate fi folosit.

Iaurturi aromatizate Înlocuiți cu: Iaurt simplu, aromat cu fructe proaspete sau miere.

Pâine albă Înlocuiți-o cu: Pâine integrală.

sursa: www.yahoo.com/