Evenimentul Zilei > Actualitate > Alimente-minune de vară: previn îmbătrânirea, hidratează şi au un gust de vis
Alimente-minune de vară: previn îmbătrânirea, hidratează şi au un gust de vis

Alimente-minune de vară: previn îmbătrânirea, hidratează şi au un gust de vis

O alimentaţie sănătoasă vara este la îndemâna oricui. Fructele proaspete şi roşiile rumene sunt de un real ajutor pentru a face plinul la vitamine şi a face mai bine faţă căldurii.

Pe lângă căldura dogorâtoare, vara aduce şi o mulţime de fructe şi legume proaspete, pentru fiecare buzunar. Cu doar câţiva lei poţi să te bucuri de un desert răcoritor şi să ai un trup de invidiat. Iată are sunt alimentele-minune peste care dăm la orice colţ de stradă în această perioadă şi pe care e bine să le consumaţi din belşug.
1. Lubeniţa sau penele roşu
Pepenele conţine circa 90% apă, ceea ce îl face a fi o ideal pentru hidratare pe timpul verii. În plus, pepenii sunt bogaţi în vitaminele A, B6 şi C, dar şi în antioxidanţi, reţeta ideală pentru o piele sănătoasă. Şi dacă simţiţi că temperaturile ridicate v-au tăiat pofta de orice distracţie, consumul de pepene este mai mult decât benefic. Pe lângă faptul că relaxează vasele de sânge, creşte şi libidoul.
2. Roşiile
Roşiile nu vor avea nicicând un gust mai plăcut şi o aromă mai puternică decât vara. Bogate în vitamina C şi în betacaroten, aceste legume sunt uşor de încorporat în orice preparat, iar gustul este garantat. În plus, pe timp de vară preţurile sunt foarte mici.
3. Fructele de pădure
Fructele de pădure precum afinele, zmeura sau murele sunt unele dintre cele mai sănătoase şi gustoase deserturi pe timp de vară. Acestea sunt bogate în vitamina C şi antioxidanţi, dar şi o excelentă sursă de fibre. De aceeea, fructele de pădure nu trebuie să lipsescă de la micul dejun sau gustări. Căpşunile sunt şi ele o alternativă ceva mai ieftină, dar la fel de sănătoasă.
4. Ardeii
Deşi ardeii se găsesc pe toată perioada anului, vara apar şi cei româneşti, ceva mai aromaţi şi la un preţ mult mai mic. Ardeii graşi abundă în vitamina C, A, B6, antioxidanţi, dar sunt şi o bună sursă de fibre. În plus, ardeiul ajută la reducerea colesterolului şi a nivelului trigliceridelor.
5. Piersicile
Doar vara poţi simţi din nou gustul copilăriei, pentru că doar în acestă perioadă întâlnim în pieţe piersici zemoase şi dulci, ca cele din curtea bunicii. Sunt bogate în vitamina C şi A, dar şi în antioxidaţi şi fibre. În plus, ele conţin luteină şi zeaxantină, care au un rol importat în prevenirea îmbătrânirii pielii.
6. Dovlecelul
Dovleceii sunt o sursă excelentă de magneziu şi Vitamina C, dar şi vitaminele A şi B. Indiferent de metoda de preparare, dovleceii au foarte puţine calorii şi sunt foarte accesibili ca preţ. Mai mult, gustul plăcut îi face uşor de preparat şi de încorporat în orice fel de mâncare.