Am rolul principal într-o comedie în care sunt un veritabil pierde vară. Petru este conferentiar universitar la Politehnică, profesor de matematică, pasionat de cifre, care fuge de asumarea unei relații. Îi plac studentele nefiind neaparat un personaj imoral. Si de aici incepe povestea”, își caracterizează Alexandru Papadopol personajul.

Deși ideea în sine de profesor fustangiu pare una controversată, actorul spune că rolul nu este unul imoral, ba chiar e menit să facă publicul să-l îndrăgească, nu să-l critice.

 „Nu cred că va fi un rol care să creeze controverse sociale sau morale. Nimeni nu și-a propus acest lucru. Ceea ce știu este că cine a mai văzut filmul în diverse faze ale montajului s-a atașat de eroul principal și problemele lui. Lucrul asta este foarte încurajator pentru mine”, ne-a spus actorul. Actorul este la a doua colaborare cu regizorul Paul Negoescu, prima fiind la filmul Două lozuri, care a avut un succes răsunător. „Două lozuri” a repoziționat, într-un fel, comedia românească în peisajul cinematografic autohton. Paul Negoescu este un regizor cu mult umor, dar și cu o sensibilitate aparte, cu care am lucrat excelent și la primul film. Chiar dacă ne cunoșteam, am dat probe serioase până să iau rolul pentru noul film”, mărsturisește Papadopol.

Deși vorbim de comedie, actorul mărturisește că pe platorile de filmare treburile sunt foarte serioase și nu prea e loc d e zâmbete. Din păcate nu prea au existat momente amuzante la filmări, chiar dacă vorbim de o comedie. Este știut faptul că o comedie se face cu maximă seriozitate și rigoare.

De asemenea, au fost foarte multe filmări de noapte și numai cine nu a filmat niciodată nu știe cât de obositoare sunt nopțile pe platou. A fost și foarte frig pentru perioada respectivă și noaptea, câteodată, chiar se vedeau aburii când respiram. Cred că tot contextul global era amuzant, dar atunci chiar ni se părea că vine iarna și noi vorbeam în scenariu de primăvară și stat la terase”, ne-a dezvăluit actorul.

„Povestea unui pierde vară” a avut avanpremiera joi seară, în cadrul Festivalului Internațional de Film, TIFF 2018, de la Cluj. Filmul va fi lansat în cinematografe în toamnă

 

Te-ar putea interesa și: