Evenimentul Zilei > Sport > Alexandru Maxim e back in business. Românul a marcat după o secetă mai mare de două luni
Alexandru Maxim e back in business. Românul a marcat după o secetă mai mare de două luni

Alexandru Maxim e back in business. Românul a marcat după o secetă mai mare de două luni

Alexandru Maxim nu a ieşit în evidenţă în primele trei partide ale naţionalei lui Mirel Rădoi din prelimariile Campionatului Mondial din 2022, dar jucătorul ofensiv a încântat, în schimb, la revenirea în Turcia.

Titular constant în echipa lui Gaziantep, Alexandru Maxim a apărut din primul minut pe teren şi în confruntarea de joi seară, cu campioana en – titre Basakşehir Istanbul. Fotbalistul în vârstă de 30 de ani a fost omul meciului şi a marcat ambele goluri ale victoriei cu scorul de 2 – 0, obţinute de trupa pregătită de tehnicianul portughez Ricardo Sa Pinto.

După o aşteptare lungă, de nu mai puţin de şaizeci şi nouă de zile, Maxim şi-a trecut, din nou, numele pe lista marcatorilor. Internaţionalul tricolor a spart gheaţa în minutul treizeci şi doi, atunci când l-a executat cu multă siguranţă, din lovitură de pedeapsă, pe experimentatul goalkeeper de 32 de ani, Volkan Babakan.

Mirallas – Maxim, cuplul care a năucit-o pe Basakşehir

La scurt timp de la revenirea de la cabine, purtătorul tricolului cu numărul 44 de la Gaziantep a punctat, încă o dată, pe tabela de marcaj. În urma unei combinaţii spectaculoase cu belgianul Kevin Mirallas, Maxim s-a inflitrat printre fundaşii adverşi şi a strecurat mingea pe lângă Babakan (’52).

Frumoasa acţiune construită pe ruta Mirallas – Maxim a fost îndelung apreciată şi de presa din „Ţara Semilunei”. „Ce face apărarea lui Basakşehir? Mirallas îl serveşte excelent pe Maxim în faţa porţii, care dublează avantajul lui Gaziantep” au titrat titrat jurnaliştii de la Turkiskfotboll.com.

Alin Toşca, infectat cu coronavirus

Prin dubla împotriva celor de la Basakşehir, jucătorul de 1,78 metri a ajuns la cota treisprezece goluri în actuala ediţie din Super Lig, depăşindu-şi astfel cu mult recordul din stagiunea precedentă, în care punctase în total de şapte ori. În plus, Maxim a înscris în acest sezon, o dată, şi în Cupa Turciei.

Până la reuşitele din partida de joi, Maxim strânsese nouă partide consecutive la Gaziantep şi încă trei la reprezentativa tricoloră în care nu izbutise să marcheze. Maxim a dedicat cele două goluri coechipierului său de la Gaziantep, Alin Toşca. Acesta a fost depistat pozitiv cu virusul Sars-CoV-2, cu puţin timp înainte de startul disputei cu Basakşehir şi nu a mai făcut parte din lotul rosso-neri-lor.