35 de mandate de arestare au fost emise în mai puțin de 24 de ore de către reprezentanții Biroului procurorului-şef al capitalei turcești care au trimis după gratii 35 de suspecţi din Comandamentul Forţei Navale de la Ankara, a relatat Anadolu, precizând că zece dintre aceştia sunt în serviciu activ.

Mandatele au fost emise pentru prezumtive legături cu clericul Fethullah Gulen, exilat în SUA şi acuzat de guvern de orchestrarea tentativei de puci din 2016 a unei facţiuni din armată. Ankara consideră mişcarea lui Gulen drept organizaţie teroristă. Clericul respinge însă toate acuzaţiile.

La Istanbul, procurorii au ordonat reţinerea a 42 de persoane, printre care funcţionari civili destituiţi din funcţii, pentru presupuse legături cu Gulen.

Potrivit procurorilor, cei 42 de suspecţi au folosit ByLock, o aplicaţie criptată de telefon mobil, pentru a comunica cu alţi membri ai 'organizaţiei teroriste', arată Anadolu.

De asemenea, în provincia anatoliană Konya, s-a dispus arestarea a 60 de presupuşi 'imami secreţi', despre care guvernul crede că au îndrumat adepţi ai lui Gulen din armată.

Autorităţile turce continuă să aresteze aproape zilnic presupuşi 'gulenişti', la aproape doi ani şi jumătate de la tentativa de puci.